Θολό το τοπίο για Σνόουντεν στη Ρωσία

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, σε δηλώσεις του σχετικά με τον Έντουαρντ Σνόουντεν, υπογράμμισε πως η Ουάσιγκτον έχει εξ' ολοκλήρου την ευθύνη για το γεγονός ότι παραμένει άλυτο το θέμα του ανθρώπου που αποκάλυψε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

«Ήρθε στην περιοχή μας χωρίς πρόσκληση. Δεν ήμασταν ο τελικός προορισμός του. Ήμασταν ενδιάμεσος σταθμός για άλλη χώρα. Αλλά όσο ήταν στον αέρα οι Αμερικανοί εταίροι μας μπλόκαραν τη συνέχεια του ταξιδιού του», είπε ο Ρώσος πρόεδρος ο οποίος πρόσθεσε πως από τη στιγμή που οι ΗΠΑ

έχουν τρομοκρατήσει όλες τις άλλες χώρες, κανείς δεν θέλει στο έδαφός του τον Σνόουντεν και κατά συνέπεια «αποκλείστηκε στην περιοχή μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα συμβεί στον 30χρονο που κατηγορείται για κατασκοπεία, ο Πούτιν απάντησε «Πού θέλετε να ξέρω εγώ; Δική του είναι η ζωή, δική του η μοίρα του».

Ο Πούτιν, ευχήθηκε για μία ακόμη φορά να φύγει ο Σνόουντεν για άλλη χώρα μόλις έχει την ευκαιρία να το κάνει. Σχετικά με τη χορήγηση ασύλου από τη Ρωσία, πρόσθεσε: «Οι όροι μας του είναι γνωστοί. Και κρίνοντας από τις τελευταίες του κινήσεις, αλλάζει τη θέση του απέναντι στις ΗΠΑ. Αλλά η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη».

Keywords
Τυχαία Θέματα