Θρήνος στη Χριστιανική Πακιστανική κοινότητα

Χριστιανοί Πακιστανοί, διαδήλωσαν σήμερα (23/09) στο Πακιστάν, μετά τη χθεσινή (22/09) διπλή επίθεση αυτοκτονίας εναντίον εκκλησίας, κατά την οποία 81 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε 81 νεκρούς, εκ των οποίων 37 γυναίκες, και 131 τραυματίες, δήλωσε ο γιατρός του μεγαλύτερου νοσοκομείου της πόλης Αρσαντ Τζαβέντ.

Εκατοντάδες πιστοί διαδήλωσαν κυρίως στο Καράτσι και στο Φαϊσαλαμπάντ ζητώντας να ληφθούν μέτρα για την προστασία τους. Στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, τουλάχιστον 100 διαδηλωτές

απέκλεισαν επί ώρες κεντρική οδική αρτηρία σε ώρα αιχμής προκαλώντας μεγάλα μποτιλιαρίσματα.

Δράστες των δύο επιθέσεων ήταν δύο καμικάζι βομβιστές που ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι μπροστά από την εκκλησία των Αγίων Πάντων στην Πεσαβάρ, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Χιμπέρ Παχτούνχβα στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κατά την έξοδο τουλάχιστον 400 χριστιανών -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- από τη λειτουργία.

Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε η οργάνωση Τζουνούντ ουλ-Χίφσα, του Κινήματος των Πακιστανών Ταλιμπάν (ΤΤΡ).

«Πραγματοποιήσαμε τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στην Πεσαβάρ και θα συνεχίσουμε να πλήττουμε ξένους και μη μουσουλμάνους μέχρι να σταματήσουν οι επιθέσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών», δήλωσε ο Αχμαντ Μαρουάτ, εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη τον Ιούνιο για το θάνατο δέκα ξένων ορειβατών στο Νάνγκα Παρμπάτ, τη δεύτερη υψηλότερη κορυφή του Πακιστάν, μετά το Κ-2.

Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ, του οποίου η κυβέρνηση πρότεινε πρόσφατα ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στους Πακιστανούς ταλιμπάν, καταδίκασε την επίθεση που «αντιβαίνει στα διδάγματα του Ισλάμ».

Keywords
Τυχαία Θέματα