Θρυμμάτισαν 36 προσόψεις καταστημάτων για να κλέψουν μετρητά και συσκευές

Τρεις Αλβανοί υπήκοοι, ηλικίας 18, 23, 32 χρόνων, κρύβονταν πίσω από συνεχείς επιθέσεις κατά προσόψεων καταστημάτων, τις οποίες θρυμμάτιζαν, πετώντας πάνω τους μεταλλικά φρεάτια, προκειμένου να βρεθούν στο εσωτερικό και να αρπάξουν χρήματα. Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί τριάντα έξι εισβολές, που συνοδεύτηκαν με πρόκληση σοβαρών υλικών ζημιών για τους καταστηματάρχες, οι οποίοι χρεώθηκαν, σε τόσο δύσκολη εποχή, ακόμη ένα ποσό στα τεράστια λειτουργικά τους έξοδα, λόγω και της ακρίβειας. Όπως απεδείχθη, στην ίδια συμμορία, που στοχοποίησε προσόψεις καταστημάτων –κομμωτήρια, μίνι μάρκετ, ινστιτούτα

αισθητικής, παντοπωλεία κ.λ.π- συμμετείχαν άλλα τρία άτομα.  Εκ των οποίων δύο ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ενώ ένα τρίτο, 19χρονος Αλβανός, είναι ήδη προφυλακισμένος για υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου, από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ο 23χρονος και ο 32χρονος, σύμφωνα με τα στιοιχεία της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, να έχουν προχωρήσει σε διάρρηξη πρακτορείου τυχερών παιγνίων στην Κηφισιά, έχοντας προηγουμένως θραύσει τη γυάλινη πόρτα του καταστήματος με χρήση μεταλλικού φρεατίου.

Νύχτα με τα φρεάτια

«Όσον αφορά τον τρόπο δράσης των μελών της εγκληματικής ομάδας», πληροφορεί η Αστυνομία «νυχτερινές ώρες, με τη χρήση συνήθως φρεατίων ή άλλων αντικειμένων, προέβαιναν, με εναλλασσόμενη σύνθεση, στη θραύση των υαλοπινάκων της εισόδου καταστημάτων και εν συνεχεία, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά. Τα μέλη μετέβαιναν στα καταστήματα με το επιχειρησιακό αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια, ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του 19χρονου έγκλειστου και στάθμευαν συνήθως σε ικανή απόσταση από αυτά, ώστε να μην καταγραφεί από τις κάμερες των καταστημάτων.

Τη μετάβαση και διαφυγή των μελών της ομάδας με το ανωτέρω όχημα στα σημεία των κλοπών είχε αναλάβει ο 32χρονος, ο οποίος ήταν και επιφορτισμένος με την λήψη των κατάλληλων μέτρων κάλυψης τους. Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω οδηγός προσεγγίζοντας τα στοχοποιημένα καταστήματα αποβίβαζε τα υπόλοιπα μέλη που λειτουργούσαν ως φυσικοί αυτουργοί στις κλοπές.

Στρατολόγησαν νέους

Έπειτα από τη σύλληψη και εγκλεισμό του 19χρονου σε κατάστημα κράτησης, μετά από κλοπή οχήματος από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα αρχές Νοεμβρίου, η εγκληματική ομάδα αναζήτησε και στρατολόγησε τον έτερο 19χρονο και τον 23χρονο για να λειτουργούν ως φυσικοί αυτουργοί. Από την προανακριτική έρευνα των ανωτέρω υπηρεσιών και κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής 36 περιπτώσεις κλοπών σε διάφορα είδη καταστημάτων σε περιοχές της Αττικής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα