«Θύελλα» για τον Ρουμελιώτη, το θέμα στη Βουλή

Στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής καλείται εντός των ημερών, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης μετά τη δήλωσή του στους New York Times ότι

«το ΔΝΤ ήξερε από την αρχή ότι το πρόγραμμα δεν θα είχε επιτυχία».

Ήδη ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζήτησε την κλήση του κ. Ρουμελιώτη στη Βουλή. Επίσης στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έλεγαν ότι δεν διαφωνούν στο ενδεχόμενο κλήσης του στην Επιτροπή της Βουλής προσθέτοντας ότι η δήλωση δικαιώνει απολύτως τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος ήταν ο μόνος που το 2010 μιλούσε για λάθος συνταγή του Μνημονίου.

Η αποκάλυψη Ρουμελιώτη είχε πάντως και άλλες παρενέργειες. Το ΔΝΤ υποστήριξε ότι ο Π. Ρουμελιώτης ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ ουδέποτε διαφοροποιήθηκε ή εξέφρασε αντίρρηση ως προς το περιεχόμενο των πολιτικών που προβλέπονται στο δημοσιονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα όταν αυτό εγκρίθηκε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου ενώ και ο πρώην πρωθυπουργός αντέδρασε δηλώνοντας ότι ο κ. Ρουμελιώτης ξαναβρήκε τη μνήμη του όταν αποχώρησε από το ΔΝΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα