Θύμα εκβιασμού ο Στάινμπρουκ λόγω "ανασφάλιστης καθαρίστριας"

Απόπειρα εκβιασμού από άγνωστο προκειμένου να αποσύρει την υποψηφιότητα του από τις επερχόμενες γερμανικές εκλογές, κατήγγειλε προ ημερών στην αστυνομία ο Πέερ Στάιμπρουκ.

Ο άγνωστος απειλούσε τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία ότι θα αποκάλυπτε ότι πριν από 14 χρόνια απασχολούσε ανασφάλιστη καθαρίστρια από τις Φιλιππίνες.

«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως απόπειρα εκβιασμού θα ήταν μέρος της προεκλογικής περιόδου» είπε ο Στάινμπρουκ. Εξοργισμένος εμφανίστηκε και ο επικεφαλής του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος έκανε λόγο για «εκστρατεία λάσπης».

Το θέμα είχε βγάλει στη δημοσιότητα πρώτη η εφημερίδα Bild, η οποία φιλοξενούσε και δηλώσεις της συζύγου του Στάιμπρουκ, η οποία ανέφερε ότι το 1999 ζήτησε από την καθαρίστρια της μητέρας της να της παρέχει τις υπηρεσίες της για μία φορά την εβδομάδα. Μετά από λίγους μήνες της πρότεινε να υπογράψουν το προβλεπόμενο συμφωνητικό, ωστόσο η καθαρίστρια αρνήθηκε, καθώς θα έχανε τη δουλειά του ο άντρας της και θα έπρεπε να φύγουν από τη χώρα.

Η σύζυγος Στάιμπρουκ, σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην Bild, της είχε πει τότε ότι δεν μπορούσε να της δίνει «μαύρα» χρήματα και της έδωσε 500 μάρκα, ως δώρο για την κόρη της που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα