Τι είναι ο ναζισμός αναρωτιέται ο Κατίδης…

Ο τρόπος που πανηγύρισε το τέρμα που σημείωσε στη νίκη επί της Βέροιας στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Γιώργος Κατίδης, έχει δημιουργήσει τέτοιο «σαματά» που το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων στην Κύπρο και τις επιπτώσεις στην ελληνική διατραπεζική αγορά έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα…!

Ο Γιώργος Κατίδης, μετά την επίτευξη του 2-1 για την ομάδα του, την ΑΕΚ,

γύρισε προς τους φιλάθλους και πανηγύρισε και μάλιστα για αρκετή ώρα σηκώνοντας το δεξί χέρι με τον τρόπο που θυμίζει ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, έδωσε τη δική του εξήγηση γι' αυτήν την ενέργεια: «Πανηγύρισα με αυτό τον τρόπο γιατί ήθελα να μας βοηθήσει περισσότερο ο κόσμος. Για μένα δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Ήταν ένας πανηγυρισμός που παραπέμπει σε αυτό το κόμμα, τη Χρυσή Αυγή, και το έκανα για να πανηγυρίσει πιο έντονα ο κόσμος μαζί μας...».

Ακολούθησαν συνεχόμενα μηνύματα μέσω Twitter, στα οποία εμφανίστηκε μετανιωμένος, δηλώνοντας: «Ξέρω την ιστορία της ΑΕΚ. Ξέρω πως είναι προσφυγική ομάδα. Αφιέρωσα το γκολ στον Μιχάλη Παυλή και σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρατσιστής. Όποιος προσπαθήσει να το διαστρεβλώσει, θέλει μονάχα το κακό μου. Σιχαίνομαι τον φασισμό. Δεν θα το έκανα, αν ήξερα ότι σημαίνει κάτι τέτοιο. Ξέρω τις επιπτώσεις και δεν θα το έκανα ποτέ».

Ο ίδιος ο παίκτης της ΑΕΚ, ο οποίος βρισκόταν στην εξέδρα στάθηκε στο πλευρό του συμπαίκτη του με δηλώσεις του.

«Ο συγκεκριμένος πανηγυρισμός δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική. Έχω μιλήσει με το παιδί για το θέμα που έχει δημιουργηθεί, ούτε ο ίδιος έχει καμία σχέση με την πολιτική. Το γκολ το αφιέρωσε σε μένα και στην κοπέλα του που βρίσκεται στην Ιταλία. Με αυτή την κίνηση ήθελε να δείξει απλά προς τον κόσμο να σηκωθεί όρθιος. Είναι κρίμα να παρουσιάζεται έτσι το θέμα, άλλωστε η ΑΕΚ είναι προσφυγική ομάδα και δεν αρμόζουν τέτοιες κινήσεις», είπε ο Παυλής.

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της καυτηριάζοντας το γεγονός αναφέρει:

«Την ημέρα που στη Θεσσαλονίκη τιμήθηκε η μνήμη χιλιάδων Εβραίων που οδηγήθηκαν από του ναζιστές στα κρεματόρια του Άουσβιτς, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ένας Θεσσαλονικιός, στον αγώνα ΑΕΚΒέροια, ο Γιώργος Κατίδης χαιρέτησε ναζιστικά, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της για το ναζιστικό χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.

Μάλλον ο κύριος Κατίδης δεν γνωρίζει ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το ρατσισμό και τον φασισμό. Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και των αρμοδίων οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το δηλητήριο του ναζισμού δεν πρέπει να μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα