Τι ματσάρα θεέ μου!

Χθες το βράδυ στο «Καμπ Νου» έγινε το ματς της δεκαετίας για το Champions League, εκεί όπου Μπαρτσελόνα και Τσέλσι προσέφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου, σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Κόκκινη κάρτα και αποβολή για την Τσέλσι, δοκάρι και χαμένο πέναλτι για την Μπάρτσα, χαμένες ευκαιρίες για τους «μπλαουγκράνα», και δύο γκολ στις καθυστερήσεις των ημιχρόνων από την Τσέλσι, τέρματα που έστειλαν τους Λονδρέζους στον τελικό του Μονάχου.

Η

Μπαρτσελόνα ξεκίνησε το παιχνίδι «φουριόζα», καθώς έψαχνε δύο γκολ για να προκριθεί (1-0 ο πρώτος αγώνας υπέρ των Λονδρέζων), με τον Μέσι στο 3’ και στο 19’ να αστοχεί από κοντά. Ο Μπουσκέτς σαν από μηχανής θεός στο 35’ ισοφάρισε το σκορ της πρώτης αναμέτρησης, με πλασέ σε κενή εστία (1-0), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Τέρι ενήργησε… βλακωδώς, χτυπώντας εκτός φάσης τον Σάντσεζ. Η Τσέλσι έμεινε με δέκα παίκτες και όλα μαρτυρούσαν ότι θα περνούσε «εφιαλτικό» βράδυ στη Βαρκελώνη, χάνοντας παράλληλα την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Ειδικά μετά το γκολ του Ινιέστα στο 43’, το γήπεδο φάνηκε να… κατηφορίζει προς το τέρμα του Τσεχ, ο οποίος δεν κατάφερε να αντιδράσει στο αριστοτεχνικό πλασέ του Ισπανού μέσου.

Οι γηπεδούχοι έχοντας σκορ πρόκρισης (2-0) από το πρώτο ημίχρονο, πιάστηκαν στον «ύπνο» στην επόμενη φάση και τελευταία του πρώτου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα έμειναν στους πανηγυρισμούς για το 2-0 και το… πλήρωσαν, καθώς ο Λάμπαρντ με όμορφη πάσα έβγαλε μόνο του τον Ραμίρεζ, ο οποίος με εκπληκτική λόμπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βαλντέζ, γράφοντας το 2-1, σκορ πρόκρισης για τους «μπλε».

Στο δεύτερο ημίχρονο, η «Μπάρτσα» μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, με τον Φάμπρεγκας στο 48’ να κερδίζει πέναλτι και παράλληλα την ευκαιρία να… καθαρίσει το ματς η ομάδα του. Ο Μέσι όμως νικήθηκε από το… δοκάρι του Τσεχ, συνεχίζοντας την παράδοση να μην καταφέρνει να σκοράρει απέναντι στον Τσέχο γκολκίπερ σε καμία αναμέτρηση των δύο ομάδων. Την ίδια κατάληξη είχε πάλι το σουτ του Αργεντίνου μάγου στο 83’, με την τύχη να γυρνάει την «πλάτη» στους γηπεδούχους, που… πολιορκούσαν την εστία των «μπλε» σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όλοι οι παίκτες των γηπεδούχων ανέβηκαν μπροστά για να πετύχουν το γκολ που θα τους χάριζε την πρόκριση, πληρώνοντας το ακριβά. Ο νεοεισελθών Τόρες, πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο, και αφού πέρασε τον Βαλντέζ έγραψε το τελικό 2-2 (92’), χαρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση στην ομάδα του Ντι Ματέο, σκορπώντας την απογοήτευση στους οπαδούς των μπλαουγκράνα και τεράστια χαρά στους οπαδούς της ομάδας και στον πρόεδρο των Λονδρέζων Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Μεγάλο παιχνίδι από όλους τους παίκτες της Τσέλσι (εκτός του Τέρι), ειδικά απο τον Ντρογκμπά ο οποίος έπαιξε σε όλες τις θέσεις εκτός... του τερματοφύλακα, ενώ απο την Μπαρτσελόνα η οποία μετά το πρωτάθλημα έχασε και το Champions League, μοιραίος αποδείχθηκε ο Μέσι, ο οποίος έφερε τους "μπλαουγκράνα" ως εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα