Τιμή λαγάνας 2023 – Καθαρά Δευτέρα: Πόσο θα κοστίσει φέτος το ψωμί

Η Καθαρά Δευτέρα βρίσκεται προ των πυλών και πολλά έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με το πόσο θα πωλείται η λαγάνα.  Την απάντηση έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. «Η τιμή της λαγάνας θα κυμαίνεται μεταξύ 2,80 και 3,30 ευρώ. Οτιδήποτε παραπάνω δεν δικαιολογείται», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανάρτησή του υπουργού είναι η εξής: «Πριν από λίγο στη Λάρισα

συναντήθηκα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Αρτοποιών, δήλωσε επισήμως ότι όλα όσα λέγονται για αύξηση της παραδοσιακής λαγάνας στα 4,5 ευρώ είναι ψέματα και ότι η λαγάνα θα κυμαίνεται από 2,80 ευρώ έως 3,30 ευρώ. Οτιδήποτε παραπάνω δεν δικαιολογείται».

Πριν από λίγο στη Λάρισα συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Ομορπονδίας των Αρτοποιών, δήλωσε επισήμως ότι όλα όσα λέγονται για αύξηση της παραδοσιακής λαγάνας στα 4,5€ είναι ψέματα και ότι η λαγάνα θα κυμαίνεται από 2,80€-3,30€. Ο,τιδήποτε παραπάνω δεν δικαιολογείται. 2,80-3,30€

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) February 24, 2023

Παράταση στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Στο μεταξύ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανάφερε ότι το καλάθι του νοικοκυριού θα έχει διάρκεια μέχρι τις 30 Ιουνίου σημειώνοντας ότι θα κατατεθεί σχετική διάταξη για την επέκταση του μέτρου. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι, όπως έγινε τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει και «πασχαλινό καλάθι» και «καλάθι του νονού». Σχετικά με τις τιμές των σαρακοστιανών προϊόντων, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι και αυτό φαίνεται από την κάρτα που έχει δημοσιεύσει το υπουργείο σε συνεργασία με το e-katanalotis.

Αναφερόμενος στο σαρακοστιανό καλάθι που ισχύει στη Βαρβάκειο, σημείωσε ότι είναι 20% φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι. Ο υπουργός αναγνώρισε ότι δεν μπορούν να πάνε όλοι οι καταναλωτές στη Βαρβάκειο, ωστόσο είπε ότι οι τιμές εκεί επηρεάζουν πτωτικά τις τιμές στο σύνολο της αγοράς. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι προφανώς το «καλάθι του νοικοκυριού» δουλεύει και έχει πιέσει τις τιμές προς τα κάτω συνολικά. Τόνισε μάλιστα ότι τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός των τροφίμων στην ευρωζώνη παρουσίασε αύξηση, ωστόσο στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερός.

Keywords
Τυχαία Θέματα