Την επαναδιαπραγμάτευση θα την… κάνει η Μέρκελ

Την ώρα που στη χώρα μας το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης διχάζει κυβέρνηση και αντιπολίτευση, σημαντική αναμένεται να είναι η… βοήθεια της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, η οποία φαίνεται πως κάνει σκέψεις για χαλάρωση των όρων του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, όπως αναφέρουν δύο βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου στο πρακτορείο Bloomberg.
Όπως λένε οι

Κλάους-Πέτερ Βιλς και Φρανκ Σέφλερ στο Bloomberg, η κυρία Μέρκελ βρίσκεται μπροστά στο σταυροδρόμι: να δείξει επιείκεια απέναντι στην Ελλάδα ή να επιμείνει στην -μέχρι τώρα- σκληρή της στάση και να ζητήσει πιστή τήρηση των συμφωνηθέντων από τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο θα συναντηθεί στις 24 Αυγούστου στο Βερολίνο. Βέβαια, η πρώτη περίπτωση, κρύβει κινδύνους για την Γερμανίδα καγκελάριο, καθώς έχει να αντιμετωπίσει τις πιέσεις των βουλευτών της παράταξής της και τη δυσφορία των Γερμανών, οι οποίοι θεωρούν ότι πληρώνουν τα… χρέη των Ελλήνων.
«Οι ευαισθησίες ανάμεσα σε περισσότερους από 27 βουλευτές του συνασπισμού που ψήφισαν ‘‘όχι’’ την προηγούμενη φορά, είναι γνωστές. Ως εκ τούτου, η επίσημη γραμμή είναι να παραμείνουμε σκληροί με την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βιλς, μέλος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών και πρόσθεσε: «Ωστόσο, την ίδια ώρα μερικοί προσπαθούν να εξετάσουν πως μπορεί να εγκαταλειφθεί αυτή η σκληρή γραμμή».

Πηγή: onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα