Το 2013 θα κριθεί η παραμονή ή όχι στην Ευρωζώνη

Έτος ορόσημο για την Ελλάδα χαρακτηρίζει το 2013 σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian. Σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα, κατά τη διάρκεια του, θα φανεί αν η Ελλάδα θα παραμείνει ή όχι στην Ευρωζώνη.
«Αν και οι Έλληνες κατάφεραν να συμφωνήσουν για πρώτη φορά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο, η ίδια, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της, μας ενημέρωσε ότι απέχουμε κατά πολύ από το τέλος της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη Γηραιά Ήπειρο», τονίζει το άρθρο.

«Έπειτα από πέντε χρόνια συνεχούς ύφεσης, ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης μπαίνει στο 2013 με την ανεργία να αγγίζει το 26%, έναν στους τρεις πολίτες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και εν αναμονή πιο σκληρών μέτρων λιτότητας», τονίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο οποίος είχε πει στους Financial Times πως η Ελλάδα δεν έχει διαφύγει τελείως τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης.

Κομβικό σημείο θεωρείται από το συντάκτη του κειμένου, οι γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Μόνο τότε, σημειώνει, θα μπορέσει μια νέα κυβέρνηση στην Γερμανία να λάβει την οδυνηρή απόφαση της διαγραφής του τεράστιου ελληνικού χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα