«Το 2014 συζητάμε για πιθανό πακέτο βοήθειας»

Για το 2014 παραπέμπει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τη συζήτηση για το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος να αποφασίσουμε για το είδος και το εύρος ενός ενδεχόμενου νέου πακέτου βοήθειας, θα το συζητήσουμε του χρόνου», σχολίασε στην Westfallen Blatt διαβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

«Το

αποφάσισαν πανηγυρικά οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης. Θα πρέπει να σταματήσουμε να παριστάνουμε συνεχώς ότι δεν ισχύει», δήλωσε στη συνέντευξή του, ενώ αναφέρθηκε σε «συκοφαντικούς ισχυρισμούς» σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει ένα «μεγάλο ψέμα» σε σχέση με την ευρωδιάσωση, το οποίο θα φανεί μετά τις εκλογές.

Ο Σόιμπλε ανέφερε ακόμη ότι «η συζήτηση για ένα νέο "κούρεμα" είναι εξαιρετικά επικίνδυνη» και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να ξαναρχίσει ο διάλογος, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιστρέψει η αβεβαιότητα στις χρηματαγορές».

Keywords
Αναζητήσεις
stx voitheia, stx vtioiheiah
Τυχαία Θέματα