Το FBI δημιουργεί ειδική ομάδα για τη παρακολούθηση του Skype!

Είναι πλέον γεγονός.... Όλα τα κοινωνικά δίκτυα και οι εφαρμογές, που μας συνδέουν για να επικοινωνούμε με όλο τον κόσμο, παρακολουθούνται. Μετά το facebook και το twitter, ήρθε και η σειρά του Skype, όπως φαίνεται, και αυτή την φορά με επίσημη κρούση.

Το FBI είναι έτοιμο να λειτουργήσει την ειδική μονάδα DCAC, δηλαδή Domestic

Communications Assistance Center, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών DEA και την υπηρεσία U.S. Marshals.

Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και 4 χρόνια, ενώ οι αμερικανικές Αρχές έχουν ξοδέψει πάνω από 54.000.000 δολάρια. Πλέον, διαθέτουν τα μέσα για να κατασκοπεύουν τις συνομιλίες μέσω Skype, καθώς και άλλες μορφές διαδικτυακής επικοινωνίας.

Η ομάδα DCAC θα χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό ικανό να καταγράψει συνομιλίες στο διαδίκτυο, βέβαια αυτό θα συμβαίνει(;) μετά από την έκδοση σχετικών δικαστικών εντολών.

Με τι κριτήρια θα βγαίνουν οι εν λόγω δικαστικές εντολές, είναι ένα ερώτημα που σίγουρα θα απασχολήσει στο μέλλον πολλούς πολίτες παγκόσμια, που χρησιμοποιούν τα διαδικτυακά μέσα επικοινωνίας.

Πάντως, όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα mashable.com, το διαδικτυακό έγκλημα έχει γίνει ύψιστης σημασίας ζήτημα για το FBI, ενώ τον Ιανουάριο η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ερευνούσε την ανάπτυξη μιας ειδικής εφαρμογής, η οποία θα “σαρώνει” το Facebook προς αναζήτηση εγκληματικών συμπεριφορών, στέλνοντας τα στοιχεία κατευθείαν στις δικαστικές αρχές.

Πηγή: technewz.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα