Το Facebook προσφέρει την ίδια ικανοποίηση με το sex!

Αυτό ισχυρίζονται επιστήμονες που πραγματοποίησαν μια νέα έρευνα για λογαριασμό του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ προσπαθώντας να αποδείξουν για ποιο λόγο το Facebook είναι τόσο εθιστικό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα εκπλήσσουν, καθώς έδειξαν ότι η ικανοποίηση που προσφέρει το Facebook, αλλά και το Twitter μπορεί να είναι ίδια με αυτή που δίνει το σεξ.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν, ότι η ευχαρίστηση που λαμβάνουν από την πλοήγηση στο μεγάλο κοινωνικό δίκτυο είναι ίδια με την ευχαρίστηση που έχουν από το σεξ. Ένας ακόμα λόγος, για τον οποίο προτιμούν το σερφάρισμα στο Facebook είναι γιατί είναι πιο φτηνό σε σχέση με το σεξ, καθώς προσφέρεται δωρεάν και σε αφθονία.

Τα ευρήματα έχουν επιστημονική απόδειξη, καθώς οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα μαγνητικό τομογράφο για να παρακολουθήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα των χρηστών, που εξέτασαν, αποδεικνύοντας ότι η θεωρία τους και τα λεγόμενα των χρηστών ισχύουν.

Στην συγκεκριμένη έρευνα οι χρήστες έπρεπε να μιλήσουν για τις πεποιθήσεις τους και να κάνουν διάφορες σκέψεις γύρω από τη ζωή τους, αλλά και την πλοήγηση και τους φίλους τους στο Facebook.

Η έρευνα, σύμφωνα με του επιστήμονες, ήταν άκρως επιτυχημένη και τα αποτελέσματα της εντυπωσιακά, καθώς έδειξε ότι υπήρξε αυξημένη δραστηριότητα στο σύστημα της ντοπαμίνης, όταν οι χρήστες μιλούσαν για το Facebook, της περιοχής δηλαδή που συνδέεται με το αίσθημα της ανταμοιβής που προσφέρει το σεξ, ένα καλό γεύμα ή τα χρήματα.

Με λίγα λόγια, δυο συμπεράσματα μπορούν να βγουν από την έρευνα αυτή. Πρώτον ότι όσοι απέχουν από το sex για καιρό, μπορούν να βρουν την ικανοποίηση στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο και επίσης ότι η δωρεάν ικανοποίηση των συναισθημάτων μπορεί να οδηγήσει στην ευτυχία.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα