Το χρονικό της σύλληψης Μαζιώτη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μια από τις μεγαλύτερες συλλήψεις, εφάμιλλη με εκείνη των μελών της 17Ν, πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία, που πέρασε χειροπέδες στον Νίκο Μαζιώτη, το Νο1 μέχρι πριν λίγες ώρες καταζητούμενο στη χώρα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, υπήρχαν πληροφορίες για τρομοκρατικό χτύπημα και η Αντιτρομοκρατική είχε προειδοποιήσει τους απανταχού αστυνομικούς για αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα, υπήρχε η πληροφορία για κίνηση τρομοκράτη,

χωρίς να προσδιορίζεται πως είναι ο Νίκος Μαζιώτης, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Εν συνεχεία, ο Μαζιώτης εντοπίστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή του κέντρου στο πλαίσιο της επιχείρησης «Θησέας» της ΕΛ.ΑΣ. κατά του παρεμπορίου, των ναρκωτικών και της παράνομης μετανάστευσης και δέχθηκαν σήμα για ένα άτομο το οποίο φέρεται να οπλοφορεί και βρισκόταν σε κατάστημα με είδη κάμπινγκ στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού στο Μοναστηράκι.

Άμεσα οι αστυνομικοί προειδοποίησαν τον μεταμφιεσμένο Μαζιώτη να παραδοθεί και επί τόπου γίνεται η πρώτη ανταλλαγή πυροβολισμών, στις 12.35 όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Νίκος Μαζιώτης, που φορούσε περούκα, κατάφερε να μπει σε ταξί προκειμένου να διαφύγει. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το κέντρο για τον ύποπτο δίνοντας τα χαρακτηριστικά του και αφού έλαβαν ενημέρωση πως όντως πρόκειται για τον Μαζιώτη, κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν στην οδό Μητροπόλεως 44, στην Καπνικαρέα, όπου ακολούθησε νέα, αιματηρή αυτή τη φορά, συμπλοκή.

Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε ένας αστυνομικός στο γόνατο καθώς και ο Νίκος Μαζιώτης στο δεξί ώμο, αλλά και δύο τουρίστες, ένας Αυστραλός στο πόδι και ένας Γερμανός.

Ο Μαζιώτης συνελήφθη και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό ενώ ο 29χρονος ειδικός φρουρός Νίκος Παναγιωτόπουλος διακομίσθηκε στο 401 ΓΣΝΑ. Οι δύο τουρίστες μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.

Μόλις έγινε γνωστό το συμβάν, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας έφυγε εσπευσμένα για το γραφείο του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις.

Ο συλληφθείς καταζητούμενος αναμένεται –μόλις είναι σε θέση– να μεταβεί στην Εισαγγελία Εφετών καθώς φυγοδικεί.

Διαβάστε επίσης:

Τουρίστες τραυματίες από το «πιστολίδι» στο Μοναστηράκι (photos)

Το άρθρο Το χρονικό της σύλληψης Μαζιώτη εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα