Το μνημόνιο «σκοτώνει» το περιβάλλον

Εκτός των άλλων, οι μνημονιακές δεσμεύσεις οδηγούν σε σημαντικές περικοπές των δαπανών στη δασοπροστασία, προκαλούν υποστελέχωση υπηρεσιών και αυξάνουν τις επενδύσεις που καταστρέφουν ήδη ευαίσθητα οικοσυστήματα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η WWF Ελλάς επισημαίνει τα δυσμενή αποτελέσματα στην προστασία του περιβάλλοντος στη χώρα μας, επικρίνοντας της κυβερνητικές επιλογές.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της οργάνωσης, αντίστοιχο μοντέλο περικοπών ακολουθείται και σε άλλες χώρες που

πλήττονται από την κρίση, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Δυστυχώς, την κατάσταση κάνει ακόμα πιο δύσκολη η έλλειψη αξιοποίησης των υφιστάμενων πόρων, οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και η απουσία συντονισμού και προγραμματισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

Σύμφωνα με την οργάνωση, μόνο το 2,5% από τους πόρους του Πράσινου Ταμείου καταλήγουν για πολιτικές προστασίας της φύσης, διαψεύδοντας την αρχική αισιοδοξία που προέκυψε από την ίδρυσή του.

Τέλος, η WWF Ελλάς επισημαίνει σε ό,τι αφορά τη δασοπροστασία, ότι μειώθηκαν τα κονδύλια για αντιπυρικές εργασίες ενώ ακόμη δεν έχουν προσληφθεί οι εποχικοί πυροσβέστες και δασικοί υπάλληλοι που θα έπρεπε να βρίσκονται στις θέσεις τους από την 1η Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα