Το μυστικό της μακροζωίας είναι sex και ύπνος...

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε από Έλληνες επιστήμονες, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγει κανείς τα καρδιαγγειακά νοσήματα και να εξασφαλίσει μία ποιοτική ζωή, είναι ο συνδυασμός μίας καλής ερωτικής ζωής με τον καλό ύπνο.

Η παραπάνω μελέτη παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, όπου συζητήθηκαν η επίδραση της σεξουαλικής δραστηριότητας στη σωματική και ψυχική υγεία, ο ρόλος της σεξουαλικής ζωής ως ασπίδα πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, αλλά και τα οφέλη του μεσημεριανού ύπνου.

Σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με του επιστήμονες, 102 εκατομμύρια είναι άνω των 80 ετών με προοπτική να γίνουν 161 εκατομμύρια το 2025 και 395 το 2050, ενώ όσον αφορά στο σύνδρομο της μακροζωίας, τα γονίδια είναι στο 25% και τα περιβαλλοντικά αίτια που συμβάλλουν στη γήρανση κατά 75%.

«Η άσκηση, ο περιορισμός πρόσληψης θερμίδων και η ρεσβερατρόλη (φυσική αντιοξειδωτική ουσία που υπάρχει στα κόκκινα σταφύλια, κόκκινο κρασί, φραγκοστάφυλα, φυστίκια και βατόμουρα) απαλείφουν μεταλλάξεις κυττάρων, απενεργοποιούν ογκογονίδια και ευοδώνουν το σύνδρομο μακροβιότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας κ. Μελιδώνης, σημειώνοντας πως «εχθροί της καλής υγείας είναι η παχυσαρκία και ο διαβήτης» και δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη με το 35,2% του πληθυσμού να είναι υπέρβαροι, το 22,5% παχύσαρκοι και το 10% να πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη.

Πηγή: nooz.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα