Το πολυδιαφημιζόμενο «Ήλιος» δεν περπατάει

Μια εκ των σημαντικότερων επενδύσεων εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας και συγκεκριμένα του προγράμματος «Ήλιος», δείχνει να «σκαλώνει» υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του γερμανικού κλάδου φωτοβολταϊκών, Γιοργκ Μάγερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Realnews.

Μάλιστα ο εκτελεστικός διευθυντής της BSW αποκάλυψε πως η γερμανική και η ελληνική κυβέρνηση επανεξετάζουν το σχέδιο εξαγωγής ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία, λόγω του μεγάλου κόστους των απαιτούμενων υποδομών.

Σε ερώτηση σχετικά με τα αίτια της στασιμότητας του  προγράμματος, 18 μήνες μετά την εξαγγελία του, ο Γερμανός

εκπρόσωπος αναφέρει ότι το project επανεξετάζεται καθώς οι δυνατότητες του ηλεκτρικού δικτύου είναι περιορισμένες και μια επιχείρηση αναβάθμισης θα ήταν πολυδάπανη και θα απαιτούσε πολύ καιρό για να ολοκληρωθεί, αναφέρεται στο econews.gr.

Ερωτώμενος αν η σημερινή κυβέρνηση στηρίζει το πρόγραμμα με την ίδια θέρμη, ο κ.  Μάγερ τόνισε ότι οι κυβερνώντες φαίνεται να εξετάζουν  την υλοποίηση μερικών μόνο σημείων της γενικής ιδέας του προγράμματος «Ήλιος».

Σε ό,τι αφορά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον τομέα των ΑΠΕ, ο κ. Μάγερ ανέφερε ότι αν και το νομοθετικό υπόβαθρο έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, τα χρηματοδοτικά προβλήματα παραμένουν. Παράλληλα τόνισε ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις φωτοβολταϊκών δυσκολεύονται να χρηματοδοτήσουν νέα έργα στην Ελλάδα, κάτι που οφείλεται εν μέρει στη μείωση των εγγυημένων τιμών ηλιακής ενέργειας που αποφασίστηκε πρόσφατα.

Keywords
Τυχαία Θέματα