Το θέμα της ανταγωνιστικότητας στη συνάντηση κυβέρνησης-ΣΕΒ

Συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με το προεδρείο του ΣΕΒ πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα) στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε μετά τη συνάντηση πως «συζητήσαμε τρόπους για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη βιομηχανία, κάναμε

ένα ξεκίνημα και θα συζητήσουμε», ενώ ερωτηθείς για το αν έχουν καλυφθεί τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δόσεων, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «τα καλύπτουμε, σιγά-σιγά».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη ρευστότητα της οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και το επενδυτικό κλίμα.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ δεσμεύτηκαν ότι θα αναπτύξουν τις επενδύσεις, με τον πρόεδρό τους, Δημήτρη Δασκαλόπουλο, να δίνει στον πρωθυπουργό ένα στικάκι που περιλαμβάνει τρεις λίστες: η πρώτη αφορά σε επενδύσεις ύψους 12 δισ. ευρώ που έχουν γίνει την τελευταία διετία από περίπου 100 μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, η δεύτερη σε 250 προτάσεις για καινοτομία, ενώ η τρίτη περιλαμβάνει 220 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τεχνολογίες αιχμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα