Το τίμημα της γνώσης

Σίγουρα το «Prometheus» του Ridley Scott αποτελεί μία από τις ταινίες που περιμέναμε με ενδιαφέρον και για την απεικόνιση του σύμπαντος πριν το «Alien», αλλά κυρίως για να δούμε πως ο σκηνοθέτης χειρίζεται το θέμα του τιμήματος της γνώσης, που αντλεί τις στημονικές γραμμές του από τον αρχαιοελληνικό μύθο του Προμηθέα. Ενδιαφέρον και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του πολύ καλού Γιώργου Πυρπασόπουλου στη διασκευή του επιτυχημένου ομώνυμου θεατρικού έργου του Γιώργου Ηλιόπουλου. Τέλος, επειδή το κλασσικό δεν χάνει ποτέ

την αξία του, παίζεται στους κινηματογράφους και το Key Largo, παραγωγής 1948, με τον μοναδικό Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ.

Επικίνδυνη Σιωπή (The Whistleblower)

Γυναίκα αστυνομικός φεύγει από την Νεμπράσκα των ΗΠΑ, προκειμένου να υπηρετήσει έξι μήνες στην ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών για τα λεφτά, αλλά και απογοητευμένη που δεν κατάφερε να πάρει μετάθεση για να μείνει κοντά στην κόρη της, της οποίας έχει χάσει την κηδεμονία. Θα υπηρετήσει τελικά στη μεταπολεμική Βοσνία, όπου θα ανακαλύψει ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Κινηματογραφική μεταφορά της αληθινής ιστορίας της Kathryn Bolcovac, που αποκάλυψε πως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών συγκάλυπτε ένα κύκλωμα human trafficking, που ελεγχόταν από τις ίδιες τις ειρηνευτικές δυνάμεις σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία. Λόγω της αποκάλυψής της αυτής η Kathryn παίρνει προαγωγή και αφιερώνεται στην απελευθέρωση των γυναικών του ανατολικού μπλοκ, που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους κατά τα άλλα ειρηνιστές.

Σκηνοθεσία: Larysa Kondracki Παίζουν: Rachel Weisz, Monica Bellucci, Benedict Cumberbatch, Vanessa Redgrave, David Strathairn.

4Ever

Σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Πυρπασόπουλου με διασκευή του επιτυχημένου ομώνυμου θεατρικού έργου του Γιώργου Ηλιόπουλου. Ένα ζευγάρι, ο Αντρέας και η Κάθριν, είναι μαζί από τη στιγμή που γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο. Είναι παντρεμένοι, έχουν δύο παιδιά και διατηρούν ένα επιτυχημένο αρχιτεκτονικό γραφείο. Η ζωή τους κατά τα φαινόμενα είναι υποδειγματική, θεώρηση που ωστόσο θα ανατραπεί, όταν μια μέρα με αφορμή την ανάθεση μιας ανακαίνισης ταξιδεύουν σε ένα πολυτελές θέρετρο. Εκεί η Κάθριν απογοητεύεται, γιατί στην παρουσίαση προς τον πελάτη ο σύζυγός της δεν χρησιμοποίησε καμία δικιά της ιδέα. Ο Αντρέας πιεσμένος θα της ζητήσει να χωρίσουν και τότε ξεκινά ένα παράξενο και έντονο βράδυ, όπου μέσα από διάφορες εκδηλώσεις αγάπης, μίσους, αλλά και τρέλας η ζωή τους θα λάβει οριστικά νέα τροπή.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πυρπασόπουλος Παίζουν: Γιώργος Πυρπασόπουλος, Monica McShane.

Key Largo

Επανέκδοση της γνωστής κλασικής ταινίας του 1948, στην οποία ένας απόστρατος αξιωματικός επισκέπτεται το ξενοδοχείο που διατηρούν στο ομώνυμο τουριστικό θέρετρο ο ανάπηρος πατέρας και η πρώην σύζυγος ενός στρατιώτη του, ο οποίος σκοτώθηκε στο μέτωπο. Η διαμονή του βέβαια εκεί δεν είναι αυτή που περίμενε, αφού μια ομάδα γκάνγκστερ που έχει καταλύσει στο ξενοδοχείο εκνευρίζεται από την παρουσία του…

Σκηνοθεσία: Τζον

Keywords
Τυχαία Θέματα