Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη τελέστηκαν τα εγκαίνια στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, που άνοιξε τις πόρτες στο κοινό, περίπου τρεις δεκαετίες αφότου ο χώρος κηρύχθηκε διατηρητέος.

«Πιστεύουμε ότι θα γίνει πόλος έλξης, για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Με ένα – μόλις – ευρώ, ο επισκέπτης θα μπορεί να ταξιδέψει στα χρόνια του φωταερίου, να δει τις μοναδικά σωζόμενες – στην Ευρώπη – εγκαταστάσεις, και να γνωρίσει με τη βοήθεια διαδραστικών και οπτικο – ακουστικών μέσων, επιστημονικών ξεναγήσεων, αλλά και των παράλληλων εικαστικών και φωτογραφικών

εκθέσεων, το τεχνολογικό θαύμα μιας άλλης εποχής» σημείωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Ο κ. Καμίνης πρόσθεσε: «Το Βιομηχανικό Μουσείο, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου της Αθήνας, και της αποφασιστικότητας του να αντιτάξει στα φαινόμενα διάλυσης και αδράνειας που προκαλούν η ύφεση και η κρίση, το όραμα και την κινητοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων.

Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι- το γνωρίζουμε, το ζούμε. Με αυτήν την επίγνωση, αλλά και με την αισιοδοξία που μας έδωσε, και μας δίνει, η ανταπόκριση των Αθηναίων, στις πρωτοβουλίες και δράσεις κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης του Δήμου, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σκληρά, να καταβάλουμε, κάθε προσπάθεια, για μια Αθήνα σύγχρονη, μια πρωτεύουσα ευρωπαϊκή, στην τροχιά της ανόδου και της ανάπτυξης.

Κύριες και κύριοι, οι τόποι έχουν τη δική τους ιστορία. Και το παλιό Εργοστάσιο Φωταερίου, με τα περίπου 130 χρόνια της λειτουργίας του, μεταφέρει το δικό του – σύνθετο - μήνυμα, επιχειρηματικής καινοτομίας, σκληρού, εργατικού μόχθου και προόδου. Εγκαινιάζοντας, στα επόμενα λεπτά, την έναρξη λειτουργίας του σημερινού Βιομηχανικού μουσείου, ταξιδιώτες κι εμείς, για λίγο, στα χρόνια του φωταερίου, ας αφουγκραστούμε το μήνυμα αυτό, με σεβασμό - αλλά και εγρήγορση. Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Αθήνας είναι γεγονός».

Keywords
Τυχαία Θέματα