«Το υπουργείο Παιδείας αφήνει χωρίς δουλειά τουλάχιστον 1.100 εκπαιδευτικούς»

Για «μεθοδευμένη απαξίωση του δημόσιου σχολείου και απογύμνωσή του από έμπειρους εκπαιδευτικούς», κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Στ. Ξουλίδου με αφορμή την ανακοίνωση των μετατάξεων των εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια

Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια ή σε Διοικητικές υπηρεσίες.

«Αφού δημιούργησε με τεχνητά μέσα υπεράριθμους, τους μετατάσσει από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση σε όλους τους εκπαιδευτικούς και - παρά τις μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις του υπουργού - αφήνει χωρίς δουλειά τουλάχιστον 1.100 εκπαιδευτικούς», υποστηρίζει η βουλευτής.

Συν τοις άλλοις, αναφέρει ότι «το υπουργείο καθυστερεί σκόπιμα τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα ειδοποιηθούν την τελευταία στιγμή σε ποια περιοχή θα πρέπει να μετακινηθούν».

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει σε κλίμα αβεβαιότητας, με τεράστιες ελλείψεις και πολλά προβλήματα και με μαθητές και εκπαιδευτικούς σε απόγνωση», προσθέτει η κα Ξουλίδου και καταλήγει: «Το υπουργείο Παιδείας ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και ας λογοδοτήσει στους χιλιάδες μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειές τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα