Τοπικές επιτροπές για το «κόψιμο» του ρεύματος

Τη σύσταση ειδικών επιτροπών στις περιφέρειες της χώρας, με σκοπό να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της αδυναμίας των καταναλωτών να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της υπηρεσίας, Αρθούρος Ζερβός. Οι τοπικές επιτροπές θα λαμβάνουν αποφάσεις για τις διακοπές ηλεκτροδότησης, λαμβάνοντας υπόψη το εάν τα χρέη στη ΔΕΗ οφείλονται σε κακή τακτική των καταναλωτών ή σε πραγματική αδυναμία πληρωμής και ανέχεια.

Ο Αρθούρος

Ζερβός ενημέρωσε την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για προμήθεια τεχνικού υλικού και σχολίασε ότι «το πρόβλημα είναι πράγματι υπαρκτό και άμεσα θα ανακοινώσουμε μέτρα», καθώς «μόνο οι διακανονισμοί, από 400.000 που ήταν το 2011, έφθασαν τους 700.000 το 2012- και δεν είναι γνωστό ακόμη πού πάει το πράγμα το 2013. Δεν θέλω να πιστεύω ότι τα στελέχη μας είναι ανάλγητα, απλώς έχουν ξεπεραστεί από τα πράγματα». Παράλληλα, επισήμανε ότι «υπάρχει βούληση να βοηθήσουμε και αυτό θα γίνει άμεσα. Όσες περιπτώσεις πάνε στα γραφεία τα δικά μας κοιτάμε να τις ρυθμίσουμε».

Για την κλοπή μετασχηματιστών

«Είναι σε εξέλιξη συνεργασία της ΔΕΗ και με τον υπουργό Δημόσιας Ταξης, Νίκο Δένδια και σύντομα θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία που θα αντιμετωπίζει αυστηρά το φαινόμενο αυτό αλλά κυρίως τα παράνομα χυτήρια και τους μεσάζοντες. Εκείνο το κύκλωμα πρέπει να πιαστεί. Επίσης είναι σε εξέλιξη πολύ στενή σχέση και συνεργασία με αστυνομία και με τοπικά γραφεία της ΔΕΗ ώστε να υπάρξει συντονισμός για την αντιμετώπιση του προβλήματος», ανέφερε εν συνεχεία.

«Δούλεψε» το κοινωνικό τιμολόγιο

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου επεσήμανε ότι «το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ έχει ήδη πιάσει τους στόχους, αφού οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 500.000».

«Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος αρχίζει να καταλαβαίνει τι προσφέρει το κοινωνικό τιμολόγιο και πως για τη σύνδεση του δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γραφειοκρατικές διαδικασίες», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα