Τουρίστες στο Διάστημα: Μια εμπειρία ζωής!

Ένας Βρετανός πρώην Ολυμπιονίκης και μια μητέρα με την κόρη της από την Καραϊβική, είναι οι τρεις τουρίστες που έστειλε, για πολύ λίγο, στο διάστημα η Virgin Galactic, με το διαστημόπλοιό της VSS Unity. Σύμφωνα με το Reuters, το πυραυλοκίνητο σκάφος με τους τέσσερις συνολικά επιβαίνοντες, τους τρεις τουρίστες και έναν εκπαιδευτή της εταιρείας, απελευθερώθηκε από το μεταφορικό

αεροπλάνο, πάνω από το Νέο Μεξικό περίπου στις 9:20 π.μ. Μετά από μια σύντομη πτήση, που «χάρισε» στους επιβάτες μερικά λεπτά σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, το ταξίδι έλαβε τέλος σε ένα διάδρομο προσγείωσης στο Spaceport America, στην έρημο του Νέου Μεξικού.

Σημειώνεται πως η πρώτη αυτή πτήση είχε καθυστερήσει για χρόνια και η επιτυχία της σημαίνει ότι η Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον μπορεί πλέον να αρχίσει να προσφέρει σύντομα ταξίδια σε μηνιαία βάση, ακολουθώντας την Blue Origin του Τζεφ Μπέζος και τη SpaceX του Ελον Μασκ στην κούρσα του διαστημικού τουρισμού. «Ηταν το πιο τρελό πράγμα που έχω ποτέ κάνει στη ζωή μου» ανέφερε ο Βρετανός Τζον Γκούντγουιν, ο οποίος είχε διακριθεί στο κανόε καγιάκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972.

Ο 80χρονος Γκούντγουιν ήταν από τους πρώτους που είχαν αγοράσει εισιτήριο για την πτήση της Virgin Galactic το 2005 και αφού αργότερα διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον, φοβήθηκε ότι δεν θα τα κατάφερνε.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο ηλικιωμένος ελπίζει πως η διαστημική του πτήση να δείξει σε άλλους ασθενείς ότι το Πάρκινσον «δε σε εμποδίζει να κάνεις πράγματα». Οταν αγόρασε το εισιτήριό του, το μακρινό 2005, η τιμή ανερχόταν σε 200.000 δολάρια, ενώ πλέον το κόστος έχει «εκτοξευτεί» σε 450.000 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα