Τραγωδίας συνέχεια στο Αιγαίο το οποίο έγινε και πάλι υγρός τάφος για βρέφη και παιδιά

Το δράμα που εκτυλίσσεται κάθε ημέρα στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας μας οδηγεί πολύ συχνά σε τραγωδίες, σε περιστατικά που ξεφεύγουν από την ανθρώπινη περιπέτεια καθώς η προσπάθεια προσφύγων και μεταναστών να περάσουν στα νησιά μας είναι πολύ επικίνδυνη καθώς γίνεται και με μέσα που σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να οδηγήσουν τους επιβαίνοντες σε αυτά στον θάνατο.

Από σήμερα το πρωί στα ανοιχτά του Φαρμακονησίου εκτυλίσσεται μια τέτοια τραγωδία με ένα σκάφος να έχει ανατραπεί και οι επιβαίνοντες να βρίσκονται

στη θάλασσα. Μέχρι στιγμή από την περιοχή στην οποία έχουν σπεύσει για βοήθεια σκάφη του Λιμενικού, έχουν ανασυρθεί 34 νεκροί, εκ των οποίων τέσσερα βρέφη και 11 μικρά παιδιά (έξι αγόρια και πέντε κορίτσια). Τα λόγια στερεύουν και η εικόνα που αντικρίζουν οι άνδρες του Λιμενικού αλλά και των ανθρώπων των γύρω νησιών, τραγικές. Ανήλικα είναι πολλά από τα θύματα της νέας τραγωδίας που εκτυλίσσεται από το πρωί της Κυριακής ανοιχτά του Φαρμακονησίου, έπειτα από ανατροπή σκάφους με πρόσφυγες.

Επίσης έχουν ανασυρθεί ακόμα οι σοροί δέκα γυναικών και εννιά ανδρών, ενώ διασώθηκε 68 πρόσφυγες, ενώ άλλοι 30 κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν στο Φαρμακονήσι. Όλοι όσοι διασώθηκαν μεταφέρθηκαν στη Λέρο, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με τη συμμετοχή, εκτός των σκαφών του Λιμενικού, δύο ελικοπτέρων Super Puma και μιας κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού.

Ακόμα και δύτες έχουν επιστρατευτεί στο σημείο που βυθίστηκε το σκάφος, το οποίο ήταν κλειστού τύπου και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες έχει παρασύρει στο βυθό όσους βρισκόντουσαν στο αμπάρι. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για επτά άτομα και δύο που βρισκόντουσαν στο επάνω μέρος του σκάφους, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων παραμένει αδιευκρίνιστος. Έχει γίνει λόγος για 120 με 130 άτομα, πολύ περισσότερα από όσα μπορούσε να μεταφέρει το συγκεκριμένο σαπιοκάραβο.

Keywords
Τυχαία Θέματα