Τρεις νεκροί μέσα σε 12 ώρες στην Ιταλία

Τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν την Τρίτη σε λιγότερο από 12 ώρες στην ιταλική πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις έξι το πρωί , ένας 62χρονος συνταξιούχος, ο οποίος είχε βγάλει βόλτα το σκύλο του, τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά ενόπλου, που εξαφανίσθηκε αμέσως μετά την εκτέλεση. Το θύμα -πρώην θυρωρός σε γραφεία δημοτικού διαμερίσματος- είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση μικρής ποσότητας ναρκωτικών.

Στις 4 το απόγευμα στην παραθαλάσσια περιοχή Φοτσένε, ένας 40χρονος δολοφονήθηκε δίπλα στην πόρτα του σπιτιού του, μπροστά στα μάτια της γυναίκας του και του ανήλικου γιου

του.

Τέλος, αργά το απόγευμα, στο 'Αντσιο, ένας 20χρονος νέος, ο οποίος είχε επίσης κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, δολοφονήθηκε από δυο ενόπλους ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Βαριά τραυματισμένος νοσηλεύεται σε εντατική μονάδα κοντινού νοσοκομείου και ένας 21χρονος, φίλος του θύματος που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μαζί του στο αυτοκίνητο.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό βίας στην ιταλική πρωτεύουσα που επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, δύο μόλις μέρες μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Το βράδυ της Τρίτης, στην εκπομπή Ballaro του δημόσιου καναλιού Rai Tre, o υποψήφιος της κεντροαριστεράς για την δημαρχία της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον κεντροδεξιό αντίπαλό του και απερχόμενο δήμαρχο Τζάνι Αλεμάνο, κατηγορώντας τον ότι κατά την θητεία του η Ρώμη έγινε μια πόλη λιγότερο ασφαλής «με επέκταση της μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος».

«Οι θεωρητικά ευγενείς προθέσεις του Μαρίνο δεν αρκούν για να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα, η ασφάλεια ήταν ανέκαθεν προτεραιότητά μου», απάντησε ο Αλεμάνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα