Τριγμούς στη ΔΗΜΑΡ φέρνουν τα νέα μέτρα

Ανησυχία επικρατεί στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, καθώς αρκετοί βουλευτές βλέπουν να μην τηρούνται οι προγραμματικές συμφωνίες και να αθετούνται βασικές δεσμεύσεις, και δηλώνουν πως δεν θα υπερψηφίσουν τα νέα μέτρα. Τα πράγματα φαίνεται πως δυσκολεύουν, καθώς η τρόικα ζητά να περάσουν από το κοινοβούλιο τα μέτρα που θα αποφέρουν εξοικονόμηση 11,5 δισ. ευρώ.

Για το λόγο αυτό, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Οδυσσέας Βουδούρης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ζήτησε να μην προχωρήσει η επικείμενη εφεδρεία για 40.000 δημοσίους υπαλλήλους και να μην γίνει περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων.

«Είχαμε δεσμευθεί ότι θα βρούμε τα 11,5 δισ. από τη φοροδιαφυγή και τις σπατάλες αλλά δεν βλέπω το οικονομικό επιτελείο να ψάχνει προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να δεσμεύεται και μετά από 50 μέρες να αθετεί;», διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε: «Δυστυχώς διαπιστώνω ότι για τους εταίρους της τρόικας και τον πρωθυπουργό οι εκλογές ήταν μια παρένθεση, δεν βλέπω διαφορετική στάση και δυναμική».

Όπως φαίνεται, καθοριστικής σημασίας θα είναι οι συνεδριάσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα