Τριτοκοσμικές συνθήκες στα σπίτια που διαμένουν οι λαθρομετανάστες

Την ίδια στιγμή, που οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στα σπίτια όπου διαμένουν παράνομοι μετανάστες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαμηνύει σε όλους τους τόνους, πως τα επόμενα 24ωρα θα λειτουργήσει το κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

«Είμαι ο αρμόδιος υπουργός και έχω αποφασίσει το πρώτο κέντρο να γίνει στην Αμυγδαλέζα», είπε χαρακτηριστικά. Εν τω μεταξύ, από τους ελέγχους, που διενήργησαν χθες κλιμάκια της Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ

και του ΚΕΕΛΠΝΟ σε τρεις πολυκατοικίες επί των οδών Αγίου Κωνσταντίνου, Μενάνδρου και Χαλκοκονδύλη στο κέντρο της Αθήνας, διαπιστώθηκε ότι σε δύο διαμερίσματα διέμεναν 21 μετανάστες που υποβλήθηκαν σε αστυνομικό και ιατρικό έλεγχο, ενώ ακόμη 6 διέμεναν παράνομα στη χώρα και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών για απέλαση.

Οι σκηνές που αντίκρισαν οι αρχές μόνο ως τριτοκοσμικές μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς οι λαθρομετανάστες δεν τηρούσαν καν τις βασικές συνθήκες υγιεινής. Επίσης, συνελήφθη και ένας ηλικιωμένος, ο οποίος φέρεται να εισέπραττε καθημερινά 3 ως 5 ευρώ ημερησίως από κάθε μετανάστη (το κεφάλι) για λογαριασμό του ιδιοκτήτη. Οι έλεγχοι, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα