Τρόμος στη Βοστώνη: Φονικές εκρήξεις στο Μαραθώνιο

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στη γραμμή του τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστώνης. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 23.

Μετά τις εκρήξεις, στο σημείο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να σπεύδουν και να μεταφέρουν αιμόφυρτους ανθρώπους σε νοσοκομεία. «Χτυπήθηκαν πολλοί άνθρωποι», δήλωσε ένας δρομέας.

Το περιστατικό έγινε περίπου τρεις ώρες αφού τερμάτισαν οι πρώτοι δρομείς. Σύμφωνα με το Reuters, οι εκρήξεις έγιναν κατά την ώρα που πολύς κόσμος

βρισκόταν κοντά στη γραμμή τερματισμού του 117ου Μαραθωνίου της Βοστώνης.

Ο δρομέας Μάικ Μίτσελ από τον Καναδά, ο οποίος είχε ολοκληρώσει νωρίτερα τον αγώνα, δήλωσε πως εκείνη τη στιγμή κοίταξε τη γραμμή τερματισμού και είδε μία «τεράστια έκρηξη». Σύμφωνα με τον Μίτσελ, «οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν ουρλιάζοντας, όλοι ήταν εκτός εαυτού».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Κι άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί

Η αστυνομία βρήκε αρκετούς εκρηκτικούς μηχανισμούς στην πόλη της Βοστόνης (Μασαχουσέτη βόρειο-ανατολικά), όπου μια διπλή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην γραμμή του τερματισμού του διάσημου Μαραθώνιου της πόλης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο αξιωματούχους της πόλης.

Επίσης, η αστυνομία της Βοστόνης ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη στην Προεδρική Βιβλιοθήκη και στο Μουσείο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Νέβα Κόκλι δήλωσε ότι «υπήρξε και μια άλλη έκρηξη στη Βιβλιοθήκη JFK». Η Ρέιτσελ Ντέι εκπρόσωπος της Βιβλιοθήκης JFK η οποία βρίσκεται περίπου τρία μίλια από τη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, δήλωσε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε.

Δύο νεκροί, 23 τραυματίες

Ο Μαραθώνιος της Βοστόνης διευκρίνισε στην σελίδα του στο Facebook ότι οι δύο εκρήξεις, που προκάλεσαν τουλάχιστον δύο νεκρούς και 23 τραυματίες, προκλήθηκαν από βόμβες, χωρίς όμως να αναφέρει τις πηγές των πληροφοριών του.

Η Αστυνομία της Βοστόνης ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 άλλοι τραυματίστηκαν από τις δύο εκρήξεις που έπληξαν σήμερα το Μαραθώνιο της Βοστόνης, καθώς οι δρομείς διέσχιζαν τη γραμμή τερματισμού,

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης νοσηλεύονται 19 θύματα της έκρηξης στις μονάδες εντατικής θεραπείας, πληροφορίες όμως σχετικά με την κατάσταση τους δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες, δήλωσε μια εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα