Τσίπρας: Δεν λογαριάζετε ούτε Σύνταγμα ούτε θεσμούς

Προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα. Ο κ. Τσίπρας,

αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά δήλωσε: «Μαύρα μάτια κάναμε να σας δούμε σε αυτή την αίθουσα, κύριε πρωθυπουργέ. Τέσσερις μήνες περάσανε. «Ελπίζω να μην κάνουμε να σας ξαναδούμε άλλο τόσο, με τα νέα μέτρα που θα φέρετε».

Στη συνέχεια αντέκρουσε τις κατηγορίες πως η Αριστερά προστατεύει τους προνομιούχους: «Μας είπατε ότι προστατεύουμε προνομιούχους, όταν επί δύο χρόνια κρύβατε τη λίστα Λαγκάρντ στα συρτάρια σας. Βάλτε αναπληρωτή υπουργό τον κ. Βαξεβάνη, που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ. Έχετε το θράσος να μιλάτε στην Αριστερά και να μιλάτε για προστασία των προνομιούχων».

Αναφερόμενος στις γνωματεύσεις περί αντισυνταγματικότητας, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως «φέρνετε προς ψήφιση στη Βουλή, ένα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο. Δεν λογαριάζετε ούτε Σύνταγμα ούτε θεσμούς. Ψηφίζετε έναν αντισυνταγματικό νόμο, γνωρίζοντας πως θα καταπέσει στα δικαστήρια».

Εξάλλου, αφού τόνισε πως «δεν μας κρατάνε στην ευρωζώνη από φιλανθρωπία, αλλά από ανάγκη», δήλωσε πως «σήμερα μέσα στη Βουλή έχουμε μία παρωδία…».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα