Τσίπρας: Η κυβέρνηση «ναρκοθέτησε» την ανάπτυξη των ΑΠΕ

«Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για το γεγονός, ότι η ανάπτυξη των ΑΠΕ επιχειρήθηκε με τρόπο στρεβλό που έχει πολλές φορές σαν αποτέλεσμα την μη αποδοχή τους από την πλευρά της κοινωνίας, διότι ο κόσμος βλέπει ότι με πρόσχημα την “καθαρή” ενέργεια παίζεται ένα βρώμικο κερδοσκοπικό παιχνίδι μεγάλων επενδυτών», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

αναφερόμενος στο ζήτημα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ειδικότερα σχετικά με την κυβερνητική ανακοίνωση για μείωση της «εγγυημένης τιμής» του παραγόμενου ρεύματος από φωτοβολταϊκά.

«Είχαμε επισημάνει από την αρχή, ότι έπρεπε να προστατευτούν οι πεπερασμένοι φυσικοί πόροι για να μη ναρκοθετηθεί η ανάπτυξη των ΑΠΕ», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας για να συνεχίσει απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Προσπαθώντας να ελέγξουν ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι που οι ίδιοι δημιούργησαν, έρχονται τώρα και μειώνουν τις εγγυημένες τιμές αγοράς ενέργειας από φωτοβολταϊκά. Ωστόσο, από αυτήν την αναπροσαρμογή έπρεπε να εξαιρεθούν τα οικιακά φωτοβολταϊκά. Η οικιακή, μικρής δηλαδή, κλίμακας επένδυση σε αυτές τις ήπιες εγκαταστάσεις οφείλει να πριμοδοτηθεί παραπάνω, όχι μόνο για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ενίσχυση του διαρκώς συρρικνωμένου οικογενειακού εισοδήματος».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, «από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, προκύπτει η περαιτέρω ενίσχυση του γνωστού μοντέλου μεγάλων εγκαταστάσεων ΑΠΕ, που τις λυμαίνονται μεγάλες εθνικές και πολυεθνικές εταιρείες».

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας επισημαίνει, πως «ενθαρρύνεται η άλωση του προγράμματος από τους γνωστούς μεγάλους επενδυτές, που ετοιμάζονται να καλύψουν μεγάλες εκτάσεις γης με καθρέφτες και αποσκοπούν βέβαια σε ίδιο και μόνο όφελος, σε βάρος τελικά και του περιβάλλοντος και της κοινωνίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα