Τσίπρας: Το πραγματικό πρόβλημα Ελλάδας και Ευρώπης είναι ο καπιταλισμός

Σε πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε η γερμανική Αριστερά (Die Linke) στο Βερολίνο, παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Όπως τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας «το χρέος δεν είναι το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Το χρέος είναι μόνο το εργαλείο για την επιβολή ταξικών πολιτικών λιτότητας και την διάλυση του κοινωνικού συμβολαίου και των δημοκρατικών κατακτήσεων».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «το πραγματικό πρόβλημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι η συστημική κρίση του ευρώ, η αρχιτεκτονική στην οποία στηρίχτηκε το ενιαίο νόμισμα, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, η λιτότητα, η άνιση διανομή του πλούτου, οι πολιτικές που ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια Μέρκελ-Σαρκοζί και βεβαίως ο καπιταλισμός».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «επελέγη ως πειραματόζωο σκληρών πολιτικών».

«Η λύση θα δοθεί από τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες θα έρθουν σε ρήξη με την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού. Από τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες, με τη βοήθεια των λαών της Ευρώπης, θα κατατάξουν στην κατηγορία "σκουπίδια" τους οίκους αξιολόγησης και τις αγορές και θα βάλουν ΑΑΑ στην κοινωνία και στην πραγματική οικονομία: Αλληλεγγύη, Ανάπτυξη, Απασχόληση», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα