Τσίπρας«Η λαϊκή θέληση θα ξεσπάσει σαν θύελλα»

«Ο κύβος ερρίφθη. Τη Κυριακή γυρίζουμε σελίδα. Αφήνουμε πίσω μας τα μνημόνια. Αφήνουμε πίσω τη παλιά Ελλάδα της αναξιοπρέπειας, της υποταγής, της αδικίας, της λεηλασίας. Και χτίζουμε μαζί, την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής, της δημοκρατίας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

στην ομιλία του στο Ηράκλειο την Παρασκευή (23/5) το βράδυ.

«Η λαϊκή θέληση θα ξεσπάσει την Κυριακή σαν θύελλα. Και θα σαρώσει τα μνημόνια, τους μεταπράτες της πατρίδας και τους εντολοδόχους τους κυρίας Μέρκελ και του κυρίου Σόιμπλε που δε χάνουν ευκαιρία, ακόμα και λίγες ώρες πριν τη κάλπη να στήνουν σε συνεννόηση με τον εκλεκτό τους Σαμαρά, παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας, με πέρα ως πέρα ψεύτικες αναφορές και με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Καταλαβαίνουμε το πόνο και τον εκνευρισμό τους. Αλλά πρέπει να τους ενημερώσουμε ότι οι καιροί αλλάζουν. Η Ελλάδα των Καννών, που η Μέρκελ, ο Γιούνγκερ, ο Σόιμπλε και ο Μπαρόζο, αποφάσιζαν και διόριζαν κυβερνήσεις, πέρασε ανεπιστρεπτί» ήταν τα λόγια του κ. Τσίπρα ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα στους ΣαμαράΒενιζέλο.

«Από Δευτέρα ο λαός μας με τη ψήφο του, βάζει τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα με φωνή, αξιοπρέπεια και υπόσταση στην Ευρώπη. Που δε θα τρώει καρπαζιές, ούτε θα ζητάει ελεημοσύνη. Και μια Ελλάδα που θα απαιτεί δικαιοσύνη»,

Ακολούθως τα «πυρά» του είχαν ως στόχο τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Φόλφκανγκ Σόιμπλε: «Οφείλει να θυμάται από τη μια και μοναδική φορά που μιλήσαμε ο κος Σόιμπλε, ότι για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο του ετέθει από Έλληνα πολιτικό η απαίτηση να προχωρήσει η Γερμανία, όπως οφείλει, στην ιστορική υποχρέωση να ξεπληρώσει στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσει, που χρωστά εδώ και 70 χρόνια. Έχει να θυμάται ο κος Σόιμπλε. Και δικαιολογημένος ο εκνευρισμός του. Γιατί από Δευτέρα δε θα έχει να κάνει με υποτακτικούς», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Αυτούς που δε κατανοώ είναι τον κύριο Σαμαρά και το κύριο Βενιζέλο. Που όχι μόνο δεν καταδίκασαν τη νέα άθλια παρέμβαση στα εσωτερικά μας, αλλά τη διακινούν και ως τρόπαιο προεκλογικό. Είναι να ντρέπεσαι για λογαριασμό τους. Γιατί οι ίδιοι έχουν ξεχάσει όχι μόνο τι θα πει αξιοπρέπεια, διαφάνεια, ειλικρίνεια, εντιμότητα, ήθος. Αλλά και τι θα πει ντροπή.

Δεν ντρέπεται ο πρωθυπουργός που αφού έπαιξε τον Διγενή στο Ζάππειο, ζήτησε δημοσίως συγνώμη για τις αμαρτίες του από την κυρία Μέρκελ. Δεν ντρέπεται που αφού εξαπάτησε το λαό ότι θα διαπραγματευτεί δεκάξι σημεία του μνημονίου, έβαλε μετά τις εκλογές το μνημόνιο πάνω από το δημοκρατικό σύνταγμα της χώρας. Χωρίς να διαπραγματευτεί ούτε ένα κόμμα, μια τελεία, ένα σημείο στίξης. Δεν ντρέπεται τώρα, σήμερα, μετά την καταστροφή που έχει προκαλέσει, να υπόσχεται θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, ιστορίες επιτυχίας. Να υπόσχεται παντεσπάνι, σε ένα λαό που του στέρησε το ψωμί» είπε αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, ενώ χαρακτήρισε «μέγα αυλάρχη» του τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα