ΤτΕ: Ύφεση ακόμα και 4,5% το 2013

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ετήσια έκθεση για το 2012 και τις προοπτικές για το 2013 που θα παρουσιάσει σήμερα (Δευτέρα) ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων ο κ. διοικητής αναφερόμενος στην ετήσια έκθεση, αναμένεται να αναφέρει ότι η ύφεση θα συνεχιστεί και το 2013 στα επίπεδα του 4,1% έως 4,5%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθόλου καλές θα είναι οι προβλέψεις για την ανεργία, η οποία,

σύμφωνα πάντα με την έκθεση, θα ξεπεράσει το 26% τα δύο επόμενα χρόνια.

Ο κ. Προβόπουλος θα χαρακτηρίζει ως θετική εξέλιξη την ψήφιση των μέτρων από την ελληνική Βουλή καθώς και τις αποφάσεις που έλαβε το Eurogroup στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Σε ότι αφορά τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης, ο κ. Προβόπουλος, εκτιμά ότι θα υπάρξει ενός του 2014. Βασικές προϋποθέσεις για να οδηγηθούμε σε θετικά στοιχεία, θα είναι η πιστή εφαρμογή του μνημονίου, η αποκατάσταση της ρευστότητας των τραπεζών και η άρση της αβεβαιότητας για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Σχετικά με τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, η εκτίμηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας είναι ότι η ανακεφαλαιοποίηση προχωρά κανονικά. Σε ότι αφορά τις συγχωνεύσεις τραπεζών, εκτιμάται ότι θα υπάρξουν τρεις μεγάλοι πιστωτικοί όμιλοι και μερικές ακόμα μικρότερες τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα