Τζ. Ασάνζ: «Να σταματήσουν οι ΗΠΑ το κυνήγι μαγισσών»

«Ζήτησα από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να κάνει το σωστό. Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να συνεχίσουν αυτό το κυνήγι μαγισσών εναντίον του WikiLeaks».

Τάδε έφη ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος εμφανίστηκε δημοσίως σήμερα, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, στο μπαλκόνι της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο. Ο Ασάνζ ευχαρίστησε όσους τον έχουν βοηθήσει και κυρίως τη χώρα αυτή που του χορήγησε

πολιτικό άσυλο.

Παράλληλα, ο 41χρονος Αυστραλός ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο αμερικανός στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος κρατείται στην φυλακή εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσής του καθώς κατηγορείται ότι διέρρευσε στον WikiLeaks διαβαθμισμένα διπλωματικά έγγραφα των ΗΠΑ.

«Όπως απειλείται ο WikiLeaks, έτσι απειλείται και η ελευθερία της έκφρασης και η υγεία όλων των κοινωνιών μας», είπε ο Ασάνζ.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως κάτω από το μπαλκόνι της πρεσβείας του Ισημερινού, είχαν παραταχθεί Βρετανοί αστυνομικοί με σκοπό να τον συλλάβουν και να τον εκδώσουν στη Σουηδία. Ο Ασάνζ μίλησε περίπου 10 λεπτά προτού επιστρέψει στο εσωτερικό της πρεσβείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα