Τζακ Νίκολσον εγγονός: Ο Ντιούκ Νίκολσον μπαίνει από μικρός στα «βάσανα» του Hollywood

Τζακ Νίκολσον εγγονός: Από νωρίς έχει μπει στα βαθιά ο εγγονός του Τζακ Νίκολσον, Ντιούκ Νίκολσον. Όταν γύρισε την πρώτη του ταινία, το «Εμείς» του Τζόρνταν Πιλ, ο σκηνοθέτης δεν ήξερε ποιος είναι. Το έμαθε αργότερα, από μέλη του συνεργείου. Γιαγιά του Ντιούκ ήταν η πρώτη σύζυγος του Νίκολσον (1962-1968), η Σάντρα Νάιτ – συμπρωταγωνίστρια του Τζακ στην ταινία «The Terror» του Ρότζερ Κόρμαν. Η μητέρα του Ντιούκ είναι η 56χρονη κόρη του Τζακ, Τζένιφερ Νίκολσον, η οποία είναι σχεδιάστρια μόδας. Πατέρας του, ο 54χρονος Μαρκ Νόρφλιτ – πρώην πρωταθλητής του

σερφ. Σε γενικές γραμμές δεν μοιάζει πολύ στον παππού του. Εκτός από φωτογραφίες που «πιάνουν» το βλέμμα, τα φρύδια και την έκφραση στο στόμα. Ο Ντιουκ είναι ψηλός (1.85) και κουβαλά κάτι μελαγχολικό και απροσδιόριστο επάνω του, σε αντίθεση με την «τρέλα» του Τζακ.

«Δεν έγινε κάποια ανακοίνωση- “θέλω να γίνω ηθοποιός”. Απλά, συνέβη», είπε πρόσφατα για την απόφασή του να γίνει ηθοποιός. Δεν ζήτησε συμβουλές ή βοήθεια από τον παππού του, με τον οποίον είναι πολύ κοντά. Μιλάνε συνήθως για σπορ και πάνε μαζί στους Lakers. Και σε ερώτηση του δημοσιογράφου «αν είναι καλά, γιατί δεν εμφανίζεται πια δημοσίως…», ο Ντιούκ γέλασε. «Είναι εξαιρετικά. Και τα έχει 400».

Τζακ Νίκολσον: Ήθελε να γίνει σκηνοθέτης

Αρχικά, ήθελε να γίνει σκηνοθέτης. Ξεκίνησε μάλιστα έτσι. Σκηνοθέτησε το «The Happy Fisherman», μία μικρού μήκους στην οποία ένα ψάρι δαγκώνει το πουλί ενός ψαρά. «Δεν την έδειξα ποτέ σε κανέναν», έχει πει γι’ αυτήν. Ο κολλητός του φίλος -και γιος του Βαλ Κίλμερ- Τζακ Κίλμερ τον σύστησε στον Γκραντ Σίνγκερ, σκηνοθέτη video clips και ξεκίνησε να εμφανίζεται σε βίντεο, για συγκροτήματα όπως οι Dandy Warhals.

Και κάπως έτσι βρέθηκε στο «Εμείς» του Τζόρνταν Πιλ. Έστειλε ένα βίντεο όπου έκανε κανονική ακρόαση για το ρόλο. Είπε σε μία ανοιχτή κάμερα που κρατούσε η γιαγιά του, 4 σελίδες διαλόγου. «Δύο μήνες μετά, πήρα ένα μέιλ. “Πήρες το ρόλο. Μην κόψεις τα μαλλιά σου”…» Ο Πιλ δεν ήξερε ποιος είναι «Ο Ντιουκ έμοιαζε με χίπι, αλλά δεν ήξερα ποιος είναι ο παππούς του. Κάποια στιγμή, στο γύρισμα, του λέω “Έχεις δει τη Λάμψη;” Γιατί τον ήθελα να σκεφτεί την αύρα του ‘Λόιντ”, του μπάρμαν/φάντασμα. Ο Ντιουκ γέλασε. “Φυσικά έχω δει τη Λάμψη. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ταινίες όλων των εποχών”. Και δεν είπε τίποτα άλλο. Το έμαθα από το συνεργείο…»

Keywords
Τυχαία Θέματα