Β. Πούτιν: «Παρεξηγημένος ο Έντουαρντ Σνόουντεν»

Υπέρ του Έντουαρντ Σνόουντεν μίλησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Pervyi Kanal. «Κατανοώ ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θέλουν να τον παρουσιάζουν ως προδότη, αλλά πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης, θεωρεί εαυτόν υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...και μαζί μας συμπεριφέρεται έτσι», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Σνόουντεν δεν προσπάθησε ποτέ να μάς δώσει οποιαδήποτε πληροφορία. Δεν έχουμε πάρει τίποτε από αυτόν, ούτε και θέλουμε», σημείωσε επίσης.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ανέφερε ότι ο Σνόουντεν ήλθε στο Χονγκ Κονγκ σε επαφή με Ρώσους διπλωμάτες, προτείνοντας στη Ρωσία «συνεργασία κατά της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δικαίου στις ΗΠΑ». Τότε η χώρα αρνήθηκε την πρόταση και όπως αναφέρει ο Πούτιν, «δεν πληροφορήθηκε περί αφίξεως του Αμερικανού στη Μόσχα παρά δύο ώρες πριν από την προσγείωση του αεροσκάφους του. Δεν ξέρω καθόλου τι θα κάνει τώρα. Αλλά έχει γίνει σαφές ότι δεν θα τον παραδώσουμε στις ΗΠΑ. Εδώ μπορεί να αισθάνεται ασφαλής».

«Ίσως, όταν θα έχει περάσει κάποιος χρόνος, η Αμερική θα καταλάβει και η ίδια ότι δεν είναι προδότης ή κατάσκοπος, αλλά ένας άνθρωπος με ισχυρές πεποιθήσεις...και τότε θα βρεθούν κάποιες συμβιβαστικές λύσεις», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα