Βάφτηκαν με αίμα οι εκλογές στην Αλβανία

Ένα μέλος επιτροπής εκλογικού κέντρου στην πόλη Λατς της βόρειας Αλβανίας, το οποίο ανήκε στο Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης της αντιπολίτευσης, έχασε τη ζωή του και ένα άλλο τραυματίσθηκε έπειτα από λογομαχία με πολιτικά κίνητρα.

Η αστυνομία αναζητεί δύο δολοφόνους του 52χρονου μελους της επιτροπής, ενώ η αντιπολίτευση εκφράζει αυξανόμενη ανησυχία για εκλογικές παρατυπίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι κάλπες στην Αλβανία άνοιξαν σήμερα το πρωί με τους δύο διεκδικητές της πρωθυπουργίας, τον Σάλι Μπερίσα και τον Έντι Ράμα, να δείχνουν πως δεν συμβιβάζονται με τίποτε

λιγότερο από τη νίκη.

Με μια προεκλογική περίοδο μάλλον ήπια για τα πολιτικά ήθη της γείτονος, οι εκατομμύρια Αλβανοί εκλογείς αναμένεται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε μάλλον καλό κλίμα.

Νίκη και μόνο τη νίκη επιδιώκουν οι δύο βασικοί διεκδικητές της πρωθυπουργίας στην Αλβανία, ο Σαλί Μπερίσα, μία από τις κεντρικές φιγούρες στο μετακομμουνιστικό πολιτικό σκηνικό, και ο Έντι Ράμα, επιτυχημένος δήμαρχος Τιράνων, οι οποίοι κατέρχονται επικεφαλής μεγάλων εκλογικών συνασπισμών.

Οι εκλογές που έχουν διεξαχθεί στην Αλβανία μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, το 1990, έχουν στιγματιστεί από παρατυπίες και τα αποτελέσματά τους δεν γίνονται δεκτά από τις αντίπαλες παρατάξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα