Βασίλειος – Φοίβος Αξιώτης: Διατηρώντας ψηλά τον πήχη!

Ο Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως του δήμου Αθηναίων συνιστά την επιτομή του δόγματος «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Με εντυπωσιακό επιστημονικό, αλλά και εργασιακό υπόβαθρο, ο Βασίλειος-Φοίβος Αξιώτης επιφορτίστηκε με τις «βαριές» αρμοδιότητες που σχετίζονται με το σχέδιο πόλεως, τις κτιριακές υποδομές του δήμου Αθηναίων, την οδοποιία, αλλά και τις εργασίες για τη συντήρηση και εκπόνηση των νέων τεχνικών έργων που αφορούν κοινόχρηστες υποδομές.

Στο πλαίσιο αυτό έμεινε πιστός στο αρχικό πρόταγμα της δημοτικής αρχής «αποφασίσαμε να βάλουμε τον

πήχη ψηλά». Και όντως ο πήχης διατηρήθηκε ψηλά. Με στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της πόλης, επόπτευσε και κατηύθυνε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων υποδομής και ανάπλασης στο πλαίσιο του μεγαλύτερου τεχνικού προγράμματος για την Αθήνα από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων. Με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα τακτικών έργων (ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, φρεάτια κ.τ.λ.) και στις 129 γειτονιές της πόλης, το οδικό δίκτυο της πόλης εκσυγχρονίζεται και η Αθήνα γίνεται «φιλόξενη» για τους πεζούς της.

Ωστόσο πέρα από τα έργα… καθημερινότητας υλοποιούνται και έργα που αναμορφώνουν τον χαρακτήρα της πόλης. Η κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό είναι πλέον δρομολογημένη, ενώ και ο Μεγάλος Περίπατος οδεύει προς την ολοκλήρωσή του. Όπως δήλωσε ο ίδιος, εντός του καλοκαιριού ολοκληρώνονται, ουσιαστικά, τα τρία από τα τέσσερα έργα που περιλαμβάνονται στον Μεγάλο Περίπατο: «Η Ομόνοια που αποτέλεσε το πρώτο έργο, η κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος που ήταν το δεύτερο, η Πανεπιστημίου και τέλος η Βασιλίσσης Όλγας, στην οποία έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος. Άρα στο κέντρο της Αθήνας ολοκληρώνονται ή θα ολοκληρωθούν στο εγγύς μέλλον τέσσερα μεγάλα έργα που έχουν στόχο την αύξηση του ελεύθερου δημόσιου χώρου και του πρασίνου».

Όσον αφορά στις μελλοντικές προοπτικές, ο ίδιος αναφέρει πως «Το όραμά μας για την Αθήνα δεν αφορά το τέλος της δημοτικής περιόδου. Ο αρχικός σχεδιασμός μας είχε ορίζοντα δεκαετίας, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι η Αθήνα θα μπορέσει να γίνει η σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που ονειρευόμαστε. Αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε, με καθημερινή δουλειά, σε κάθε γωνιά της πόλης. Γι’ αυτό μας εμπιστεύτηκαν οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι στις εκλογές του 2019. Ας κριθούμε στο τελικό μας αποτέλεσμα. Άλλωστε, ο κόσμος πάντοτε είναι ο καλύτερος κριτής».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασίλειος – Φοίβος Αξιώτης, Διατηρώντας,vasileios – foivos axiotis, diatirontas