«Βάζουν κάτω» τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ

Τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στο ΣΔΟΕ σε εξέλιξη επιχείρηση ταχείας διασταύρωσης ονομάτων και τραπεζικών δεδομένων μεταξύ της νέας και της παλιάς λίστας Λαγκάρντ, υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. Σύμφωνα με τα «Νέα», μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει αποσαφηνιστεί το εάν η μια λίστα ήταν «πειραγμένη» ή όχι.

Το CD με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην ελβετική HSBC μόλις έφτασε από το Παρίσι εν συνεχεία παραδόθηκε

στο γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων χωρίς... ενδιάμεσους σταθμούς.

Στόχος των εισαγγελικών Αρχών που ερευνούν τον τρόπο χειρισμού της περίφημης λίστας είναι να διαπιστώσουν αν έχουν γίνει αλλοιώσεις ή παρεμβάσεις στο περιεχόμενο.

Εφόσον το περιεχόμενο των δύο λιστών είναι ταυτόσημο, τότε η έρευνά τους για τους χειρισμούς της λίστας φτάνει στο τέλος της.

Όπως είναι γνωστό, οι εισαγγελείς έχουν ήδη στείλει τη δικογραφία στη Βουλή καθώς σκόνταψαν σε ενδεχόμενες ευθύνες πρώην υπουργών, ενώ έχουν κρατήσει ανοιχτό το σκέλος για τα μη πολιτικά πρόσωπα που έχουν ήδη κληθεί ως ύποπτοι (πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Καπελέρης, Γ.Διώτης), αλλά δεν έχουν αποφασίσει αν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους ή αν θα αρχειοθετήσουν την υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα