Βενιζέλος-Κουβέλης δεν πάνε Βρυξέλλες χωρίς τον Αντ. Σαμαρά

Δε θα μεταβούν τελικά, ως αναμενόταν, στις Βρυξέλλες μαζί με την κυβερνητική αντιπροσωπεία οι κ. Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης για τη σύνοδο κορυφής.

Την απόφασή τους αυτή γνωστοποίησαν σήμερα μετά το μεσημέρι, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν, ενώ οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συνομίλησαν

τηλεφωνικά με τον κλινήρη στο σπίτι του πρωθυπουργό.

Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης ενημέρωσαν τον κ. Σαμαρά ότι μετά την πλήρη του ανάρρωση θα είναι έτοιμοι να μεταβούν μαζί του στις Βρυξέλλες αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και στην Ουάσιγκτον προκειμένου να προωθήσουν την εθνική προσπάθεια.

Ειδικότερα, ο κ. Κουβέλης μιλώντας μετά τη συνάντηση των δύο αρχηγών επισήμανε ότι «υπάρχει ανάγκη εποπτείας του κυβερνητικού έργου» και ότι «τα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση θα εργαστούν στην κατεύθυνση να πετύχει των στόχων της».

Δήλωσε επίσης ότι η απουσία του πρωθυπουργού δεν τους επιτρέπει να μεταβούν στη σύνοδο κορυφής και υποσχέθηκε ότι αμέσως μετά την ανάρρωσή του θα τον συνοδεύσουν στις μελλοντικές του επισκέψεις.

Από τη δική του πλευρά, αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Συζητήσαμε θέματα συγκρότησης και λειτουργίας της κυβέρνησης. Είναι η ώρα να πάψει η κυβέρνηση να νοιώθει αμήχανη, να φύγει από το προεκλογικό κλίμα και να εργαστεί για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της χώρας. Επειδή ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να μεταβεί στις Βρυξέλλες δεν έχει νόημα να μεταβούμε και εμείς στην κυβερνητική αντιπροσωπεία».

«Εγώ θα βρίσκομαι στις Βρυξέλλες την Πέμπτη στη συνεδρίαση των ηγετών των σοσιαλιστικών κομμάτων, αλλά αυτό είναι μια κομματικού χαρακτήρα δραστηριότητα. Δεν είναι κυβερνητική συμμετοχή, αυτά θα τα ανακοινώσει η κυβέρνηση», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επανέλαβε και αυτός με τη σειρά του ότι «μετά την ανάρρωση του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις από κοινού σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες».

Keywords
Τυχαία Θέματα