Βιολογικοί ψεκασμοί για την αντιμετώπιση του κόκκινου σκαθαριού

Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα των ψεκασμών με βιολογικά σκευάσματα για την καταπολέμηση του κόκκινου σκαθαριού και τη διάσωση των «εμβληματικών» φοινικοειδών στην οδό Φοινίκων και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, που έχει ξεκινήσει από την άνοιξη του 2013 ο δήμος Αμαρουσίου.

Με δεδομένη την εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη, βάση της γενικής εμπειρίας, ριζική αντιμετώπιση της προσβολής των φοινικοειδών από το ρυγχωτό σκαθάρι, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ανέλαβε πρωτοβουλία για τη διάσωση τουλάχιστον των εμβληματικών φοινικοειδών της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, το τμήμα

Πρασίνου σε συνεργασία με τα Εξωτερικά Συνεργεία πραγματοποίησαν με ειδικό μηχάνημα έκχυση στην καρδιά κάθε προσβεβλημένου δέντρου νηματωδών Steinernema Carpocapsae με προσθήκη χιτοζάνης, ως ύστατη προσπάθεια για τη μείωση εξάπλωσης της προσβολής στα φοινικοειδή της οδού Φοινίκων και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο.

Η προσπάθεια έχει αρχίσει να αποδίδει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, καθώς το 70% των φοινικοειδών στην οδό Φοινίκων και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο έχουν διασωθεί. Το 22% δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, ενώ το 8% των φοινικοειδών έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα