Βόλος: Στον εισαγγελέα οι τρεις ανήλικοι που ξυλοκόπησαν τους μαθητές τους στο σχολείο

Τρεις ανήλικοι πρωταγωνίστησαν σε σοβαρό επεισόδιο βίας σε σχολικό συγκρότημα Βόλου όπου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Οι ανήλικοι μαθητές πιάστηκαν στα χέρια και κατέληξαν στο Νοσοκομείο Βόλου. Ο άγριος ξυλοδαρμός των δύο μαθητών σημειώθηκε εντός σχολικού περιβάλλοντος όπου συστεγάζονται Γυμνάσιο-Λύκειο.

Οι τρεις δράστες, μαθητές λυκείου και Γυμνασίου, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος τους για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και θα δικαστούν σε δικαστήριο Ανηλίκων, τον Ιανουάριο του 2025.

Στον Εισαγγελέα οι μαθητές

Για

το περιστατικό η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησε από τους διευθυντές των δύο συστεγαζόμενων σχολείων, να κινηθούν νομικά  και διέταξε ΕΔΕ για παραλείψεις. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, μαθητής Γυμνασίου πέρασε τη ζώνη του Γυμνασίου στο προαύλιο του σχολείου και μπήκε σε περιοχή του Λυκείου με αποτέλεσμα να τον επιπλήξει ένας μαθητής Λυκείου, ο οποίος ενημέρωσε και τον υποδιευθυντή. Η επίπληξη, ενόχλησε το μαθητή Γυμνασίου που ειδοποίησε δύο εξωσχολικούς φίλους του, που πήγαν στο σχολείο και κατάφεραν να μπουν μέσα στο προαύλιο για εξηγήσεις από το μαθητή Λυκείου.

Οι εξωσχολικοί τον χτύπησαν στο κεφάλι ενώ στο μάτι χτυπήθηκε και ακόμη ένας άλλος μαθητής που μπήκε στη μέση να τους χωρίσει. Ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε ότι “έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενώ έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Παιδείας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα