Βορίδης: «Το υπουργείο Υποδομών δεν χρωστάει τίποτε στην Περιφέρεια»

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μάκης Βορίδης συμμετείχε χθες το βράδυ σε τηλεοπτική συζήτηση, στον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA, παρουσία και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρού για το θέμα των φαναριών. Ο κ. Βορίδης έδωσε διευκρινίσεις, οι οποίες συνοψίζονται στα εξής:
«Με τον Καλλικράτη η αρμοδιότητα για οτιδήποτε αφορά τους φωτεινούς σηματοδότες έχει μεταφερθεί στην Περιφέρεια Αττικής

από τις 30 Ιουνίου 2011. Εν συνεχεία υπάρχει μία δεύτερη παράγραφος στον συγκεκριμένο νόμο, η οποία λέει ότι πρέπει να συνταχθεί ένα πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής, το οποίο θα περιγράφει και θα αποτιμά τις υποχρεώσεις, οι οποίες συνδέονται με αυτήν την μεταφορά αρμοδιότητος.
Από την πλευρά του υπουργείου μου σήμερα δεν υπάρχει καμία απολύτως ενέργεια, η οποία μπορεί να γίνει. Έχουν μεταφερθεί οι αρμοδιότητες, έχει μεταφερθεί το προσωπικό και έχουν γίνει και όλες οι ενέργειες από κυβερνητικής πλευράς, ώστε να μεταφερθούν και οι πόροι. Άρα, το Υπουργείο Υποδομών, αν με ρωτήσετε σήμερα, δεν έχει σε επίπεδο αρμοδιότητος, γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών του, τίποτε το οποίο πρέπει να κάνει.
Η κατάσταση που επικρατεί δεν μου αρέσει, όπως όμως πολλά άλλα πράγματα που εκφεύγουν της διοικητικής μου ευθύνης. Υπάρχει μια γενική κυβερνητική ευθύνη, αλλά από ‘κει και πέρα ο καθένας πρέπει να κάνει σωστά την δουλειά του και να διεκπεραιώνει αυτά που κάνει. Εγώ αυτό που πρέπει να κάνω κάθε φορά το εξαντλώ. Ο κ. Σγουρός ξέρει ότι έχουμε συνεργαστεί στο θέμα αυτό. Δεν συναντιόμαστε για πρώτη φορά εδώ. Έχουμε συναντηθεί, αν θυμάμαι καλά, τουλάχιστον τέσσερις φορές».
Σε ό,τι αφορά τους πόρους, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι το Υπουργείο Υποδομών δεν χρωστάει τίποτε στην Περιφέρεια, διαχειρίζεται το δικό του πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και δεν έχει να διαχειριστεί κάτι άλλο. Και τόνισε:
«Υπήρχαν ενέργειες που έπρεπε να γίνουν από την πλευρά του δημοσίου λογιστικού και από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να διενεργηθεί αυτή η μεταφορά των πόρων. Εγώ λέω ότι αυτές οι ενέργειες έχουν γίνει. Στις 16/2 υπεγράφη από το Υπ. Ανάπτυξης η μεταφορά κονδυλίων 60 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα