Βουλγαρία:Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ στη Σόφια

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Βουλγαρίας, Σόφια, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 03.00 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική και την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, το επίκεντρο του σεισμό εντοπίζεται ανάμεσα στη Σόφια και στην πόλη Πέρνικ, η οποία απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα δυτικά της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή σοβαρές ζημιές.

Μέχρι τις

05:00 είχε αναφερθεί μόνο η κατάρρευση ενός σπιτιού στο χωριό Ρουντάρτσι στα δυτικά περίχωρα της Σόφιας, ενώ απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι από μια μονοκατοικία στην Πέρνικ και από μια πολυκατοικία σε νότια περιοχή της Σόφιας, εξαιτίας των μεγάλων ρωγμών που σχηματίστηκαν στους τοίχους.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Γεωφυσικού Ινστιτούτου της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών Νικολάι Μιλόσεφ, ακολούθησαν στη συνέχεια περίπου 16 μετασεισμοί, εκ των οποίων ο ισχυρότερος ήταν περίπου 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 04.30.

Ο Νικολάι Μιλόσεφ τόνισε πως ο χθεσινός σεισμός στη Σόφια δεν συνδέεται με τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στην Εμίλια Ρομάνια, στην Ιταλία.

Ο σεισμός της Σόφιας έγινε αντιληπτός και σε αρκετές περιοχές της Βορείου Ελλάδος.
Ο Σεισμολογικός Σταθμός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εκτίμησε την έντασή του σε 6,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του σε απόσταση 210 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα