Βρέφος Χαλάνδρι: Η σχολική τσάντα και το καρτελάκι με την «Βασιλική»

Σε… σχολική τσάντα πλάτης(!), ήταν, τελικά, τοποθετημένο το βρέφος των δύο μηνών, που εγκαταλείφθηκε σε παιδική χαρά, στο Χαλάνδρι, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Alphafreepress. Στην υπόθεση εγκατάλειψης και ανεύρεσης του μωρού, το οποίο βρίσκει ιατρική φροντίδα και στοργή στη μονάδα νεογνών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», έρχεται να προστεθεί μία ακόμη. Το πρόσωπο, που εναπόθεσε την τσάντα με το μωρό στη γωνία των οδών Ευβοίας και Βοιωτίας, περίπου στις 2:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, δεν ήταν άνδρας, όπως με την αμφίεση που είχε επιλέξει επεδίωξε να εμφανιστεί, αλλά μία γυναίκα! Σύμφωνα

πάντα με τις ίδιες πληροφορίες του Alphafreepress, η γυναίκα αυτή, πιθανότατα μητέρα του βρέφους των δύο μηνών, φορούσε μπλούζες, κοινές και αθλητικές, σε τρόπο να δίνει την εικόνα ευτραφούς ατόμου και δη άνδρα.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Άνδρα», άλλωστε, είδε και ο φρουρός οικίας πολιτικού προσώπου, που παρατηρούσε τις κινήσεις με τη σχολική τσάντα ανάμεσα στις φυλλωσιές της παιδικής χαράς. Όμως, οι αστυνομικοί, που έχουν αναλάβει τη λύση του μυστηρίου με τον εντοπισμό των γονέων του κοριτσιού, παρατηρώντας τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους και τα οποία πρόβαλαν σε μεγάλες οθόνες, από την αμφίεση, τον σωματότυπο και τον τρόπο βαδίσματος κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για γυναίκα. Παρατήρησαν ακόμη ότι το μεσημέρι της Τετάρτης κρατώντας τη σχολική τσάντα στα χέρια, μπήκε στο παρκάκι, έκανε δύο βόλτες και σε κάποια στιγμή, που θεώρησε ότι κανείς δεν τη βλέπει, την επέθεσε και έφυγε με βήμα ταχύ. Τη σκηνή όμως έβλεπε, αθέατος από την ίδια, φρουρός της οικίας πολιτικού προσώπου ο οποίος φοβήθηκε προς στιγμήν τυχόν τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού και πλησίασε αντικρίζοντας το βρέφος να κοιμάται.

Το καρτελάκι με το όνομα «Βασιλική»

Στην εξέταση που έγινε στη συνέχεια, μέσα στην τσάντα βρέθηκε ένα καρτελάκι με εκτυπωμένο το όνομα «Βασιλική». Ενώ και αυτό το εύρημα εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Υπηρεσιών για λήψη τυχόν αποτυπωμάτων, εικάζεται ότι προέρχεται από βάπτιση και δεν έχει σχέση, βέβαια με το όνομα του μωρού, αφού είναι τόσο μικρό για να έχει βαπτισθεί. Τις ίδιες ώρες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλανδρίου έπαιρναν τα ρουχαλάκια του μωρού και την ίδια τη σχολική τσάντα για εξέταση αποτυπωμάτων και στοιχείων DNA τα οποία θα συγκριθούν όταν έρθει η ώρα και προσαχθεί το πρόσωπο που εγκατέλειψε το μωρό.

Καλά στην υγεία του

Το οποίο μωρό, όπως προκύπτει από πληροφορίες από το Νοσοκομείο, όπου φιλοξενείται, από τις μέχρι τώρα εξετάσεις του φαίνεται καλά στην υγεία του. Από σήμερα οι αστυνομικοί πέρα από την έρευνα που κάνουν πόρτα πόρτα ιδιαίτερα σε κατοικίες αλλοδαπών στο Χαλάνδρι, ζητούν και από τα μαιευτήρια λίστα με τα μωρά που γεννήθηκαν στο χρόνο πριν από δύο μήνες. Αν το μωρό έχει γεννηθεί σε μαιευτήριο από τη σύγκριση του DNA, θα προκύψει και η «ταυτότητά» του. Ποιοι δηλαδή είναι οι γονείς του.

Keywords
Τυχαία Θέματα