Βρετανία: απορρίφθηκε το αίτημα του Τζούλιαν Ασάνζ

Απορρίφθηκε σήμερα από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας το αίτημα του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, για επανεξέταση της προσφυγής του κατά της απόφασης έκδοσής του στη Σουηδία όπου κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση.

Πλέον ο Ασάνζ έχει εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα τα οποία διέθετε στη Βρετανία.

Ο Ασάνζ έχει προθεσμία 14 ημερών για να εφαρμόσει την απόφαση για την έκδοση του, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

Πριν δύο εβδομάδες το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας απέρριψε το επιχείρημα της υπεράσπισης του Ασάνζ, σύμφωνα με το οποίο το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την έκδοσή του ήταν άκυρο, όμως οι δικηγόροι του ισχυρίζονται ότι οι δικαστές έλαβαν την απόφαση αυτή βασιζόμενοι σε ένα νομικό ζήτημα που δεν είχε προηγουμένως τεθεί κατά την ακροαματική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως ο 40χρονος Ασάνζ συνελήφθη το Δεκέμβριο του 2010 στο Λονδίνο, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τη Σουηδία όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε δύο Σουηδές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα