Βρέθηκε η λύση για τον αγωγό ύδρευσης Αγίου Νεκταρίου

Με την εξ’ ολοκλήρου χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής θα γίνει η κατασκευή του κεντρικού αγωγή ύδρευσης στον οικισμό Αγίου Νεκταρίου Βιλίων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Σταυρούλα Δήμου, αντιλαμβανόμενη το αδιέξοδο σε ότι αφορούσε τη χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και παράλληλα συναισθανόμενη το μεγάλο πρόβλημα που χρόνιζε και δυσχέραινε τη διαβίωση των κατοίκων του οικισμού, με εισήγησή της προς τον

Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό ζήτησε την εξεύρεση λύσης.

Ο Περιφερειάρχης μπροστά στο πρόβλημα της διακοπής των εργασιών λόγω της μη πληρωμής του αναδόχου, έκανε δεκτό το αίτημά της αποφασίζοντας να πληρωθεί το έργο στο σύνολό του από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Η πίστωση ανέρχεται στο ποσό των 900.000€. Ήδη έχει εξοφληθεί ο οφειλόμενος λογαριασμός του αναδόχου κι από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ξαναρχίσει οι εργασίες.

Για να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις θα πρέπει ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για τη σύσταση εργολαβίας συνδέσεων των ακινήτων με τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, αρμοδιότητα που υπάγεται κατά αποκλειστικότητα στους Δήμους λόγω της είσπραξης των αντισταθμιστικών οφελών από τα δημοτικά τέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα