Βρέθηκε πίνακας του Βαν Γκογκ

Το Μουσείο Βαν Γκογκ ανακοίνωσε σήμερα (09/09) ότι έχει ανακαλύψει ένα νέο πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου. Το έργο, με τίτλο «Ηλιοβασίλεμα στο Montmajour» ζωγραφίστηκε στην Αρλ της νότιας Γαλλίας το 1888, περίοδος στην οποία θεωρείται ο ζωγράφος βρισκόταν στο ύψος της καριέρας του.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του μουσείου, ένα σημαντικό νέο έργο του Βαν Γκογκ

έχει ανακαλυφθεί που ήταν εντελώς άγνωστο στη βιβλιογραφία για τον ίδιο», δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου, Axel Rüger, σε συνέντευξή του.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο πίνακας απεικονίζει το σούρουπο στο βραχώδες τοπίο γύρω από Montmajour, μια πόλη πάνω σε λόφο αμπελιών στην Προβηγκία, με τα ερείπια ενός μοναστηριού Βενεδικτίνων στο παρασκήνιο, ένα θέμα που ο Van Gogh διερεύνησε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του χρόνου του στην Αρλ.

Ο πίνακας βρισκόταν στην ιδιωτική συλλογή μιας οικογένειας για πολλά χρόνια, αλλά το μουσείο δεν θα κυκλοφορήσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ιδιοκτήτες, λόγω μέτρων ασφάλειας για την ιδιωτική τους ζωή, είπε ο κ. Rüger.

Πριν από δύο χρόνια, το έφεραν στο Μουσείο Βαν Γκογκ για έλεγχο αυθεντικότητας και οι ερευνητές το εξετάζουν από τότε, είπε ο κ. Rüger. Μόνο πρόσφατα έβγαλε το μουσείο συμπέρασμα ότι το έργο ήταν του Van Gogh παρατηρώντας πως χρωστικές ουσίες του πίνακα είναι σύμφωνες με εκείνες της παλέτας του Βαν Γκογκ κατά τη διάρκειας της διαμονής του στην Αρλ.

Το έργο θα εκτίθεται στο Άμστερνταμ από τις 24 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της τρέχουσας έκθεσης, "Ο Van Gogh στην δουλειά", το οποίο εστιάζει σε

νέες ανακαλύψεις για την καλλιτεχνική εξέλιξη του ζωγράφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα