Ξανά πρώτη η ΝΔ, πτώση για Τσίπρα, Καμμένο

Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού κατέγραψε το τελευταίο Βαρόμετρο της Public Issue. Μετά από αρκετό καιρό, η ΝΔ προσπέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ και πέρασε πρώτη, με πολύ μικρή διαφορά, στην πρόθεση ψήφου. Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ κέρδισε τρεις ποσοστιαίες μονάδες και βρίσκεται πλέον στο 29%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε δύο μονάδες και πέρασε στη δεύτερη θέση με 28,5%.

Σταθερά στην τρίτη θέση

η Χρυσή Αυγή (με 10%) και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (αμφότεροι από 8%), η ΔΗΜΑΡ (7%) και το ΚΚΕ (5,5%).

Παράλληλα, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ενισχύθηκε κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, ενώ σε πτώση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας (κατά 7%) και ο Πάνος Καμμένος (8%).

Επιπλέον, οι πολίτες φαίνονται πιο ικανοποιημένοι από τη διακυβέρνηση της χώρας: το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι η χώρα βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση έχει αυξηθεί από το 7% τον Ιανουάριο του 2012 στο 25% τον Ιανουάριο του 2013. Παράλληλα, ικανοποίηση από την προσωπική τους ζωή εξέφραζε τον Ιανουάριο του 2012 το 15% των ερωτηθέντων έναντι 24% τον Ιανουάριο του 2013. Τέλος, καταγράφεται σημαντική άνοδος 16 μονάδων των πολιτών που πιστεύουν πως το κράτος δουλεύει καλύτερα (από 10% πέρυσι στο 26% εφέτος).

Keywords
Τυχαία Θέματα