Ξεχωριστά δώρα

Του Στράτου Ιωακείμ

Άρχισε να «μυρίζει» Χριστούγεννα και όποιος μπορεί, όπως μπορεί, προσπαθεί να δώσει εορταστικό χρώμα στην καθημερινότητά του. Είναι ωραία τα φετινά Χριστούγεννα γιατί μας δίνουν μια μεγάλη ευκαιρία. Να σκεφτούμε για πρώτη φορά αληθινά, τι είναι αυτό που έχουν πραγματικά ανάγκη τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Για πολλά χρόνια οι γιορτές ήταν η χαρά του καταναλωτισμού. Άσκοπα δώρα, υπέρ

το δέον γεμάτα τραπέζια με ένα σορό άσκοπα φαγώσιμα που κατέληγαν στα σκουπίδια, ποτά, ξενύχτια και άλλα καταναλωτικά αγαθά, πέρναγαν μπροστά μας σε διάστημα λίγων ημερών.

Το 2012 δεν είναι ίδιο. Σε μια χώρα ρημαγμένη από τις πολιτικές των μνημονίων, με ένα λαό φτωχό, με χιλιάδες αυτοκτονίες και εκατομμύρια ανέργους, τα φετινά Χριστούγεννα δεν μπορεί να είναι τα ίδια.

Σε πείσμα των καιρών όμως, ο λαός αυτός εξακολουθεί να είναι περήφανος, να στέκεται με αξιοπρέπεια και να υπομένει καρτερικά.

Έτσι λοιπόν και φέτος θα κληθούμε να γιορτάσουμε και θα το κάνουμε. Θα αλλάξουμε τα δώρα μας και αντί για να χαρίσουμε το τελευταίο μοντέλο της υπερσύγχρονης καφετιέρας που κυκλοφόρησε στην πολυεθνική της γειτονιάς μας, μπορούμε να χαρίσουμε την αγάπη μας, τα φιλιά μας, τη συντροφικότητά μας.

Δεν κοστίσουν τίποτα, η αξία τους όμως είναι ανεκτίμητη. Να είστε σίγουροι πως αυτά τα δώρα είναι τα φθηνότερα και τα καλύτερα και αξίζουν όσο τίποτα άλλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα